• U bent ingelogd als:

Austerlitz wint met 2-0 van SEC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de uitwedstrijd tegen SEC uit Soest lag de druk, na de vijf winstpartijen op rij, bij de spelers van SV Austerlitz.

Na vijf minuten spelen had die druk er volledig afgehaald kunnen worden. In de 3de minuut van de wedstrijd zag Koen Aalten zijn schot via de vuisten van de doelman van SEC gekeerd en twee minuten later zag Menno Kroon zijn inzet weggehaald worden voordat het een goal kon worden. Geprikkeld door deze mogelijkheden van SVA deed SEC in de 8ste minuut wat terug. Het was doelman Robin Akemann die zijn vingers nog tegen de bal kon duwen en SVA behoedde voor een achterstand. Vijf minuten later moest Marvin Steenbeek kordaat optreden om een mogelijkheid van de spits te voorkomen en drie minuten daarna was de goed meevoetballende Akemann weer eerder bij de bal dan de spits van SEC. Even sloeg de schrik van de meegereisde supporters zich om het hart toen Marvin Steenbeek na 17 minuten voetbal, na een duel met de spits van SEC, geblesseerd op de grond bleef liggen. Het zag er serieus uit en de beide wissels diende zich al warm te gaan lopen. Gelukkig kon Marvin, nadat hij was opgelapt, gewoon verder.

Voorin bij SVA was Everett Jones opgesteld door de staf van SVA. Everett bleek een plaag voor de verdediging van SEC. Met veel kracht kleunde Everett de duels in en was vrij dreigend in zijn acties. Zo ook in de 28ste minuut. Met een hard en laag schot verschalkte Everett bijna de doelman van SEC. SVA zakte wat weg in de wedstrijd en de spelers waren meer met de scheidsrechter bezig dan met zichzelf en het spel. Dat resulteerde in irritatie richting de scheidsrechter aan de kant van SVA. De ploegen hielden zich in het tweede gedeelte van de eerste helft met matig voetbal verder in evenwicht. In de 43ste minuut was er wel een snellopende aanval van SVA die vanuit de verdediging werd opgezet. Het schot van Everett smoorde echter in een mĂȘlee van verdedigers van SEC. Met een 0-0 stand werd de rust in gegaan.

Na de rust kwam Tim Prins in het veld voor Leon Goudkuil. Het vertoonde spel van beide teams bleef matig en zonder dat de keepers op de proef werden gesteld werd er heen-en-weer gevoetbald door de spelers van SEC en SVA. In de 58ste minuut kreeg SVA een vrije bal toegekend na een overtreding op Tim Prins. Tim nam de vrije bal zelf en bracht de bal in het vijfmetergebied van de doelman van SEC. Daar stuitte de bal nog een keer op de grond, waarna Menno Kroon met de punt van zijn schoen de bal over de doelman van SEC tipte. Na deze 0-1 gooide SEC de speelstijl over een andere boeg. Het spel werd manlijker en de matig leidende scheidsrechter zag veel over het hoofd daar de beste man alles op grote afstand beoordeelde. In de 67ste minuut viel Jelle Nauta uit vanwege een blessure. Bogdan Tautan kwam voor Jelle in het veld. SVA moest het uitvallen van Jelle repareren en de staf besloot Rutger de Haan weer op zijn vertrouwde plek van linksback neer te zetten. Bogdan kwam op het middenveld erbij op de plek waar Rutger tot dan de wedstrijd gespeeld had. Rutger schakelde snel om en stond in de 79ste minuut met een assist op Sem van Stijnvoort bijna aan de basis van de 0-2. De verdediging van SEC lette, bij het snelle nemen van een vrije bal door Rutger, niet op en Rutger bood Sem van Stijnvoort de vrije doorgang naar het doel van SEC. De doelman van SEC wist de inzet van Sem echter tegen te houden.

SEC bleef de druk op de ketel houden en probeerde met man en macht de verdediging van SVA te slechten. De verdediging met Frans Tak, Menno Kroon, Marvin Steenbeek en Rutger de Haan gaf geen krimp en bleef stabiel overeind. Het was zaak voor SVA om de genadeklap uit te delen. In de 83ste minuut was die genadeklap er bijna. Kylian Steenbeek zag zijn schot van verre afstand net langs de verkeerde kant van de kruising van het doel scheren. Vijf minuten na de poging van Kylian maakte Tim Prins aan alle illusies van SEC een einde. SVA kreeg een meter of vier buiten het zestienmetergebied van SEC een vrije bal toegekend. Tim Prins wist de bal, onhoudbaar voor de doelman van SEC, op fraaie wijze in het doel te krullen. Hierna kwam Sander Pasterkamp voor de laatste minuten nog in het veld voor Koen Aalten. SEC probeerde het vertoonde krachtvoetbal nog een keer up-te-graden, maar de verdediging van SVA gaf niets meer weg en hield stand waardoor de drie punten binnen waren.

Bron: website Austerlitz