• U bent ingelogd als:

Assendelft – Elinkwijk 3-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

img_0606

Zondag 27 november reisde Elinkwijk af naar Assendelft voor de competitie wedstrijd tegen de plaatselijke vv Assendelft. Elinkwijk trad aan met een wel heel verdedigend elftal, met teveel spelers achter de bal, waardoor Assendelft alle gelegenheid kreeg om aanval na aanval op de helft van Elinkwijk op zetten. Deze aanvallen werden meestal opgezet door de beste speler aan de kant van Assendelft, aanvoerder Jordy Jongens die vreemd genoeg de gehele eerste helft vrijuit kon spelen met geen enkele directe tegenstander in zijn buurt.

img_0601

Het eerste gevaar kwam in de 4e minuut, een volley van Assendelft speler Danny Rijser was echter een makkelijke prooi voor keeper Niels Willemse. Omdat Elinkwijk met twee spitsen speelde was het rechtsback Danny Rijser die keer op keer kon opkomen over de rechterflank.

In de tiende minuut zet Danny weer een aanval op, speelt spits Maarten Hemmen aan, die gelijk uithaalt. Niels Willemse stopt de inzet, maar de rebound is voor Danny Rijser, 1-0. Tien minuten later zet Jordy Jongens Jurrian van de Water vrij voor de goal, zijn schot stuit onderkant lat terug het veld in. Tien minuten later is het pechvogel Jurrian van de Water die uit een corner ditmaal op de paal kopt. Pas in de 38e minuut komt het eerste wapenfeit van Elinkwijk als Fouad Dahmani goed door breekt op links en zijn voorzet door Don Cornet over gekopt ziet worden.

img_0607

Één minuut voor rust gebeurd dan het onverwachte, Don Cornet breekt door op links, houd het overzicht en speelt spits Alain de Koter aan op de zestien meterlijn. Alain blijft rustig en passeert keeper Halil Ibrahim Suzulmus, die tot dan toe niets te doen had gehad, met een geplaatste bal in de linker benedenhoek, 1-1.

Ook in het begin van de tweede helft is Assendelft sterker. In de 50e minuut schiet Kevin Kroese nog over binnen de 16, maar vier minuten later is het dan toch raak als Patrick de Vries in tweede instantie kan binnenschieten, 2-1. Terwijl Assendelft nog na staat te genieten van de voorsprong is het Don Cornet die in dezelfde minuut als een duveltje uit een doosje de bal op de slof neemt en zijn volley onhoudbaar voor de keeper ziet binnenvliegen, 2-2.

img_0608

Assendelft is even de weg kwijt en nog geen 60 tellen later komt Don na een pass van Annass El Ghanoutti in exact dezelfde scoringspositie, ditmaal gaat zijn volley over. Assendelft neemt het heft weer in handen en 10 minuten later komt de bal tegen de arm van Nick van Nieuwkerk in de 16 van Elinkwijk, aangeschoten hands ? Nee, tot ontzetting van heel Elinkwijk wijst scheidsrechter Marees naar de stip. Maarten Hemmen ziet zijn niet al te best ingeschoten penalty via keeper Niels Willemse in het net belanden, 3-2.

Elinkwijk moet komen en probeert ook druk te zetten. Dit geeft Assendelft wel wat meer ruimte in de voorhoede en dit leidt tot nog één grote kans voor Assendelft als Jurrian van de Water alleen op keeper Niels Willemse doorbreekt. Niels blijft koel en stopt de inzet.

Echte kansen volgen er niet meer, waardoor Assendelft als winnaar uit de bus komt.

img_0610

Door de nederlaag zakt Elinkwijk van de tiende naar de twaalfde plaats, maar het verschil met nummer zeven Zeeburgia is slechts drie punten. Volgende week zondag 4 december gaat Elinkwijk op bezoek bij datzelfde Zeeburgia, hoogste tijd om dan de aansluiting te maken, aanvang 14:00 uur.

Opstelling Elinkwijk :

Niels Willemse, Jordy Best, Roberto van der Tier, Nick van Nieuwkerk, Levi Thijm, Nick van Schaik, Don Cornet, Marciano van de Bilt, Alain de Koter, Anass El Ghanoutti, Fouad Dahmani