• U bent ingelogd als:

ASC-Nieuwland deels verlost van jeugdwachtlijsten

Geplaatst in Clubnieuws

Bijna tien jaar lang hanteerde ASC Nieuwland noodgedwongen wachtlijsten voor de jeugd. Sinds kort is de zaterdagclub in de nog jonge wijk Nieuwland voor de zogeheten onderbouw daarvan verlost. Dat betekent dat ASC Nieuwland de jongste voetballertjes (jongens en meisjes) geen nee meer hoeft te verkopen.

Vincent van den Hooff, het nieuwe hoofd jeugdopleiding van ASC Nieuwland, is er blij mee: ” We willen met name in de breedte onze tak voor de jongste jeugd  nieuwe impulsen geven. Dat beschouwen we als de kweekvijver voor verdere talentontwikkeling. Daarom heeft het bestuur van de club besloten de opvang en training van de kabouters en mini’s structureel te laten verzorgen door de inmiddels gerenommeerde Voetbalschool Amersfoort.  Deze Voetbalschool staat  onder dagelijkse leiding van (oud) Nieuwlander Dennis Been . “  Wel hanteert de zaterdagclub noodgedwongen nog een beperkte wachtlijst voor de D-voetballers en een wachtlijst voor de C.

“Die wachtlijsten vormen een kwelling. Niets is erger voor de jongste voetballertjes uit onze wijk dan niet bij ASC Nieuwland terecht te kunnen” weet opleider Vincent van den Hooff.  De populaire voetbalclub moest haar groei zelfs jarenlang tot uitsluitend het postcodegebied 3824 beperken.  ASC Nieuwland bouwde ondanks de wachtlijsten met zijn jeugdopleiding een grote reputatie op en leverde vele talenten die in de loop der jaren doorgroeiden naar betaald voetbal en/of topamateurclubs uit de regio.

Gelukkig is er in het nieuwe voetbalseizoen weer voldoende plaats voor kabouters (5-6 jaar), mini’s (t/m geboortejaar 2009)  en ook F-jes (geboren 2008). Ouders uit Amersfoort-Noord kunnen hun kind via e-mail aanmelden bij ledenadministratie@ascnieuwland.nl.  Telefonisch kan informatie worden ingewonnen bij  Marleen de Hak mobielnr. 06-46426100