• U bent ingelogd als:

Argon wint opnieuw, nu van Sliedrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ook de tweede wedstrijd in 2017 heeft Argon in winst om kunnen zetten. Na een bijzonder matige eerste helft, waarin eenmaal werd gescoord en ook Sliedrecht een doelpuntje meepakte, herstelde Argon zich in de tweede helft. Door twee maal te scoren en omdat het achterin soms goed weg kwam, werd het uiteindelijk een verdiende 3-1 overwinning.

Snelle score
Het eerste doelpunt viel al in minuut één. Na de eerste de beste aanval was het de mee naar voren gekomen rechterverdediger en volkomen vrijgelaten Wouter Winters die het net liet bollen. 1-0. Bijna werd er in de volgende minuut weer gescoord maar het schot van Jesse van Nieuwkerk werd gesmoord en de bal kwam net voor de doellijn tot stilstand, waarna het alsnog uit het doel werd geschoten. Daarna liet Argon het initiatief over aan Sliedrecht en kregen de gasten mogelijkheden. Een schot van Sjoerd van der Waal ging recht op doelman Antonioli af en een vrije trap van broer Coen van der Waal zeilde over de lat. Maar halverwege de eerste helft kreeg Sliedrecht toch de aansluiting. Een vrije trap van Sliedrecht kwam bij de achterlijn van Argon terecht. De verdediging van Argon greep slecht in en Arif Irilmazbilek zette voor waarna Sjoerd van der Waal raak schoot: 1-1. Het gebeurde in een fase waarin Sliedrecht met een man minder stond en Bas van Stokkom vakkundig een tulband kreeg aangemeten vanwege een hoofdwond. Even daarna kreeg Mike Langerak nog een pracht mogelijkheid maar zijn kopbal werd onschadelijk gemaakt door Romero Antonioli. De laatste mogelijkheid voor rust was voor Syrano Morrison. Hij ontving de bal op maat van Jesse van Nieuwkerk maar zijn inzet ging via de paal naast.

Herstel
De tweede helft speelde Argon wel hetzelfde systeem maar alles kwam nu beter uit de verf. Er was meer inzet en de passes kwamen ook beter aan. In de beginfase kreeg Argon twee hoekschoppen op rij. De eerste inzet van Floris Mulder werd door doelman Lobbezoo weer tot hoekschop verwerkt en bij de herhaling mikte Jesse van Nieuwkerk net te hoog. Even later kreeg Argon opnieuw twee vrije trappen nabij de zestien meterlijn. De eerste van Floris Mulder werd een prooi voor doelman Lobbezoo en een minuut later mocht Jasper Werkhoven het opnieuw proberen en op dezelfde plaats aanleggen. Nu liet Werkhoven de Sliedrecht doelman kansloos: 2-1. Even later was Werkhoven ook betrokken bij het volgende doelpunt van Argon. Hij gaf de bal aan Ian van Otterlo die er vervolgens fraai 3-1 van maakte. Inmiddels was Syrano Morrison vervangen door Jesse Stange. Sliedrecht gaf het nog niet op. Coen van der Waal zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt en Manucho Adelino schoot van dichtbij naast. Ook kwam Argon goed weg toen Antonioli een bal liet slippen, maar de bal werd toch nog van de doellijn gehaald. De slotfase was voor Argon. Jesse van Nieuwkerk zag zijn inzet geblokt en even later, toen hij alleen op keeper Lobbezoo afging, was de sluitpost hem te slim af. Ook een pegel van Jesse Stange was voor Lobbezoo. Gavir Breidel zag in de allerlaatste minuut zijn kopbal via onderkant lat weer uit het doel stuiteren, zodat de eindstand 3-1 bleef in het voordeel van Argon.

Zaterdag gaat Argon op bezoek in Noordwijk