• U bent ingelogd als:

Argon winnaar in streekderby tegen FC Breukelen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Argon – FC Breukelen was voor het publiek over het algemeen een leuke wedstrijd met veel kansen. Vooral in de tweede helft was Argon kampioen kansen verkwanselen. Argon scoorde na twintig minuten de 1-0 maar verzuimde in de tweede helft door te drukken. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. FC Breukelen was een paar maal dichtbij de aansluitingstreffer maar het vond doelman Romero Antonioli op zijn post. Overigens was het een sportieve wedstrijd, want de ervaren scheidrechter Ruud Bossen kon de kaarten op zak houden.

Hectisch begin
De eerste minuut kreeg FC Breukelen de beste mogelijkheden om Argon gelijk al op achterstand te zetten. Tot twee maal toe caramboleerde de bal via binnenkant van de paal het veld weer in en in de rebound werkte Rogier Gerritsen de bal tegen de lat. Ook Daniël Kops kreeg een mogelijkheid maar hij vond de Argondoelman op zijn weg. Daarna kreeg Argon wat mogelijkheden: Morrison kopte over, een schot van Lorenzo Zorn smoorde in de FC Breukelen defensie en opnieuw een inzet van Morrison werd een prooi voor doelman Nick Turksma. Maar na ruim twintig minuten zag Ian van Otterlo zijn solo over links bekroond worden. Hij passte naar de vrijstaande Syrano Morrison, die vervolgens Turksma kansloos liet. 1-0. Even daarna mikte Van Otterlo in handen van Turksma en schoot Morrison op het dak van het doel. Ook FC Breukelen kreeg mogelijkheden. Een vrije trap van Tom Kalkhuis kon tot hoekschop verwerkt worden waarna Rachid Moamedi over kopte. Daniël Kops schoof even later de bal naast een verlaten Argondoel toen hij een slordige terugspeelbal van Argon onderschepte. Kops schoot vlak voor rust ook nog een vrije trap naast en ook Marc van Rees vond de juiste richting niet.

Veel kansen
De tweede helft toonde Argon veel initiatief en kreeg het ontzettend veel kansen om FC Breukelen definitief op de knieën te krijgen. De zeer actieve Ian van Otterlo stond aan de basis van veel mogelijkheden, maar het was het telkens net niet. Vooral in de laatste vijf minuten bleef de stormloop op FC Breukelen maar aanhouden. Jesse van Nieuwkerk kopte over en in handen van de keeper, Zouzou trof snoeihard het zijnet enz. Ook assisteerde Nordin Bourazma zijn doelman door de bal van de doellijn te schieten. FC Breukelen bleef ook gevaarlijk en gaf zich nog niet gewonnen maar de nauwkeurigheid ontbrak ook nu weer. De ballen gingen allemaal over en naast.

Argon wint verdiend en gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Ter Leede in Sassenheim.