• U bent ingelogd als:

Argon slachtoffer dadendrang Ajax

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

bron: www.hetamsterdamschevoetbal.nl

Ajax heeft na twee nederlagen op rij weer gewonnen. De ploeg van trainer Jorg Smeets, die eerder drie punten verloor door het failliet gaan van Haaglandia, zette zaterdag in de Hoofdklasse A Argon opzij met 4-1. Daardoor heeft Ajax aansluiting gevonden met de middenmoot.

Met de van een schorsing teruggekeerde Stefano Seedorf begon Ajax voortvarend tegen middenmoter Argon. Bilal el Amrani zette Ajax al na twee munten op een 1-0 voorsprong. De spits schoot de bal na een diepe steekpass vakkundig achter de doelman van de gasten.

Daarmee gaf hij het geplaagde Ajax, waar de herstelde routinier Siver Abdulrahman op de bank zat, vertrouwen. Dat betaalde zich na vijf minuten bijna opnieuw uit in een doelpunt, maar uit een afgeslagen corner schoot Stanley Akoy een meter naast.

Het gaf wel de intenties van Ajax, dat op enkele posities was gewijzigd ten opzichte van vorige week, weer. De ploeg van Jorg Smeets zocht net zoals tegen Spijkenisse (3-1 nederlaag, red) veelvuldig de aanval. Na tien minuten stuitte ook Rowendy Schoop op de doelman, maar aan de andere kant liet ook Argon zich zien. Toch kregen de gasten in het eerste kwartier geen uitgespeelde kansen.

Lars Middelwijk kreeg die na zeventien minuten wel. Uit een counter had hij een vrije doortocht, maar vanuit een lastige hoek joeg hij de bal over het doel. Zes minuten later kreeg Middelweek opnieuw een mogelijkheid, maar uit een corner schoot de buitenspeler ruim naast.

Daardoor kon Wilco Krimp na 25 minuten de gelijkmaker voor zijn rekening nemen. De ervaren verdediger scoorde nadat Ajax-doelman Rolf Hazelaar een corner niet lekker verwerkte. Enkele tellen daarvoor trad de goalie nog uitstekend op, door een inzet van Jesse van Nieuwkerk uit de korte hoek te halen.

Ondanks de gelijkmaker bleef de formatie van Smeets bij vlagen leuk voetballen. Veldwijk (vrije trap) en Argon-speler Abdelfattah Zouzou (op de keeper) waren voor de theepauze nog het dichts bij een goal, maar beiden scoorden niet. Daardoor werd er met een 1-1 stand gerust.

In het kwartier na de theepauze onderscheidde Hazelaar zich wederom. De 27-jarige doelman van de Amsterdammers voorkwam tot twee keer toe dat de 1-2 viel. Invaller Reda Kharchouch profiteerde daar optimaal van. De Ajacied, die vorige week nog mocht starten, zag zijn uithaal via het been van een tegenstander binnenvliegen: 2-1.

In het restant van het duel kreeg de overwinning dankzij Schoop en Seedorf nog meer glans. Het tweetal zorgde voor de 4-1 eindstand. Daardoor stond Ajax na twee nederlagen weer met volle handen. “Vlak na rust hadden wij het even moeilijk, maar na de 2-1 van Reda was het verzet gebroken”, zag Smeets, die zijn ploeg goed aan het duel zag beginnen. “In de eerste twintig minuten hadden we meer dan één keer moeten scoren, maar dat neemt niet weg dat ik heel blij ben met de zege.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.