• U bent ingelogd als:

Argon in blessuretijd onderuit bij debuut

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De eerste wedstrijd in de Hoofdklasse heeft Argon een verdienstelijk debuut gemaakt. Het had in de eerste helft duidelijk het iniatief, maar kwam ondanks verschillende mogelijkheden en een paar kansen niet tot scoren. Ook het uit de Topklasse gedegradeerde RVVH uit Ridderkerk scoorde niet, maar schoot ook geen enkele maal op doel. De tweede helft kwam RVVH iets beter in zijn spel en moest Argon achteruit. Argon kreeg ook nu een paar mogelijkheden, maar verder dan een kopbal op de lat kwam men niet. In minuut 91 viel dan toch uit een scrimmage het onverwachte tegendoelpunt. Dit terwijl een puntendeling op zijn plaats was geweest

Kansen
Al bij het begin waren er mogelijkheden voor Argon. Zo zagen we Wouter Winters naast knallen en werd een voorzet van Jesse van Nieuwkerk maar net onderschept. Vervolgens zagen we Van Nieuwkerk, op aangeven van Jesse Stange, zijn schot bij keeper Danny Spelde terechtkomen. Een voorzet van Joey van Ede kon net niet door Stange beroerd worden. Een verre ingooibal van Jesse Loenen werd door Van Nieuwkerk doorgekopt, maar ook hier ontbrak de juiste richting. Even later had Jesse Stange geen geluk toen zijn inzet via een speler maar net tot hoekschop kon worden verwerkt. RVVH kwam er aanvallend niet echt aan te pas. Halverwege produceerde de ploeg uit Ridderkerk wel een laag schot in de verre hoek, maar de bal ging rakelings naast en Nagier Bonevacia probeerde het nog van ver, maar ook nu ontbrak de juiste richting.

Meer grip
In het vervolg had RVVH iets meer grip op de wedstrijd. Bij Argon was Todd Acquah in het veld gekomen voor Jesse Loenen en Argon kreeg minder mogelijkheden dan voor rust. Wel produceerde Joey van Ede een afstandsschot, maar hij mikte te hoog. De mooiste kans was echter voor Jesse van Nieuwkerk, maar na aangeven van Jesse Stange kopte hij op de lat. Even daarna kreeg RVVH een vrije trap op rand zestien, maar de bal kon tot hoekschop verwerkt worden. Ook een hard schot van Benjamin Martha ging maar net naast. Coach Loenen bracht daarna twee verse spelers in: Abdelfattah Zouzou en Randy Knoppel. Daarna zagen we nog een paar pogingen van Argon, maar een schot van Jesse van Nieuwkerk werd geblokt en even later redde keeper Danny Spelde met de voet. En dan was er in minuut 91 toch een gelukkige goal voor de gastheren. Bij een scrimmage in het doelgebied was het Pepito Merencia, die de bal over de doellijn tikte en dat zorgde ervoor dat Argon in zijn eerste wedstrijd met lege handen bleef staan.