• U bent ingelogd als:

APWC- AFC Quick 3-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Onze spelers en begeleiding hebben er alles aan gedaan om de derby tegen APWC te benaderen als alle andere wedstrijden. Natuurlijk was extra aandacht in de lokale pers en natuurlijk kennen spelers elkaar. Ondanks de nogal herfstachtige weersvoorspelling scheen de zon aan het begin van de middag, hetgeen vele Amersfoorters ertoe bracht om naar de Keerkring te gaan om deze wedstrijd te zien. In aanvang zagen de toeschouwers een aardige wedstrijd, waarbij de thuisclub al bij een van de eerste aanvallen de score had kunnen openen.

Onze vertrouwde rood-zwarte formatie kwam, zonder het normale niveau te halen, beter in het spel en zowel Salim el Yousfi als Safa Agyazi gaven hun visitekaartje af. Voor zover dat nog nodig was. In die eerste helft hadden kansen benut kunnen en ook wel moeten worden. Berat Avci scoorde halverwege die eerste helft wel, waardoor purple pride met een 1-0 voorspong kon gaan rusten.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, zij het dat het spel vaak stil lag vanwege allerlei oorzaken. Dat de heer De Groot uiteindelijk een fors aantal minuten liet doorspelen was volkomen logisch. In de tijd dat er wel gespeeld was kregen zowel APWC als onze mannen mogelijkheden. Safa Agyazi was een keer dichtbij een treffer, maar de doelman redde uitstekend. Aan de andere zijde zagen we ook Micha Claassen een keer gestrekt een bal uit de hoek halen.

Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Een uitstekend genomen vrije trap belandde op het hoofd van Safa Agyzi die beheerst inkopte. De gelijke stand bleek van korte duur. Yusel Yagli mocht, een door Quick-bril gezien, gemakkelijk gegeven vrije trap nemen aan de linkerzijde van het strafschopgebied. Hoewel zijn traptechniek bekend was, wist hij de bal toch in de linkerbovenhoek te krullen. Over wat er in de resterende minuten van de wedstrijd gebeurde kunnen we kort zijn. Er werd weinig meer gevoetbald.

De thuisclub koesterde de voorsprong en gaf de Quick-elf weinig gelegenheid om tot voetbal te komen. Een compliment aan onze spelers dat zij zich niet lieten afleiden, maar het eerste puntenverlies en nederlaag van het seizoen was wel een feit. Dat het ver in blessuretijd nog 3-1 werd is alleen van belang voor de statistieken.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Sander van Amstel, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Khalid Said, Alex Coonen (Mounir Zeddi), Yassin Kariouh, Salim el Yousfi, Khalid Benali (Ivory Harrison), Safa Agyzi.

Bron: AFC Quick