• U bent ingelogd als:

Angstgegner Sporting hield weer huis in verdediging van Saestum

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Saestum mocht na de overwinningen van de laatste 4 weken op bezoek bij Sporting 70 in Utrecht.  De laatste wedstrijden op dit complex waren altijd wedstrijden die verloren of in de laaste minuut leidde tot een puntenverdeling.

Wat zou het gaan brengen deze middag? Iedereen in de groep ging voor de 3 punten vanmiddag.  

Nadat de groep zich zo rond 12.00 uur  gemeld had op het thuisfront werd nog even genoten van het spel van het 3e elftal van Saestum. In dit team lopen diverse spelers die in het verleden de kleuren van  de hoofdmacht van Saestum verdedigde.  Zij hadden de aanwezige selectie spelers kunnen wijzen op de problemen die op hun af zouden kunnen komen deze middag.

Na het nuttigen van de nodige koffie en thee en de gesmeerde broodjes werd de reis aangevangen naar Sporting 70.

 

Vanmiddag ontbraken Yoeri Pot, Mick Visser, Jordao Bakkenes, Mitchel Edelbroek, Olaf Verweij en  Mohamed Talhaoui  door blessures aan de selectie van Maikel Tak.

Gelukkig heeft de trainer  een goede groep tot zijn beschikking om tot een representatieve  spelersgroep te komen.

Aansluiten van 2e elftal spelers Jordi van Schuppen  en Wouter Outmans waren hierbij nodig om als gespeelde wissels aan te sluiten. Deze spelers konden  na een   3-1 overwinning op hun tegenstander van vanmiddag hun plaats op de bank innemen.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek echter dat Saestum zonder problemen de wedstrijd naar hun hand kon zetten.

De verdediging van Sporting werd flink onder druk gezet  en de diverse mogelijkheden om een voorsprong te nemen werden nog niet benut. Maar in de 12e minuut was het dan toch raak uit een scrimmage voor het doel van de thuisploeg leidde uit eindelijk tot het eerste doelpunt van Saestum. Eerst leek het erop dat Luuk Bruijnis zijn  eerste goaltje zou gaan scoren, maar zijn inzet werd nog door de diverse verdedigers uit de doelmond gehouden, maar niemand had gerekend op Hamit Kaaousass. Vandaag voor het eerst in de basis van Saestum bekroonde hij dit debuut met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Saestum. Wederom een talent die klopt op de deur van de selectie van Saestum.

Een ieder ging er eens goed voor zitten want dit eerste doelpunt zou weleens kunnen leidde tot meerdere doelpunten. Diverse mogelijkheden werden  er gecreëerd, maar leidde nog niet tot het gewenste resultaat. Men moest wachten tot de 37e minuut. Luuk Bruijnis mocht na een gerichte doelpoging de 0-2 op het scorebord zetten. Nog geen 2 minuten daarna  mocht wederom Luuk Bruijnis weer scoren waardoor Saestum definitief afstand nam van de thuisploeg.

Een ieder ging er van uit dat dit de genade klap zou zijn voor de thuisploeg maar Maikel Tak gaf al aan dat Sporting een ploeg is die nooit opgeeft en het gevaar van een aansluittreffer altijd tot de mogelijkheden zou behoren en als ze deze scoren Saestum nog in de problemen zou kunnen brengen

En Ja hoor in de 42e minuut mocht Berend Mulderije van de hautaine verdediging van Saestum deze aansluittreffer scoren. Saestum dacht veilig de 0-3 voorsprong naar de rust te brengen, maar deze aansluittreffer zou Saestum weleens in de problemen kunnen brengen.

Want vlak voor rust scoren dan kom je altijd anders uit de kleedkamer om de 2e helft aan te vangen.

Sporting zette meteen na het eerste fluitsignaal van de scheidrechter  de verdediging van Saestum onder druk. En dit leidde dan ook in de 55e minuut tot het 2e doelpunt van de thuisploeg. Wederom was het Berend Mulderij die de voorsprong van Saestum terug bracht naar nog maar 1 doelpunt.

De thuisploeg kon aanvallend niet voor het nodige gevaar zorgen, maar het gevaar vanuit dode spelmomenten bracht onze verdediging in de problemen. Sporting beschikt over diverse spelers die zeer kopsterk zijn en zo de ploeg van Saestum het moeilijk konden maken de 3-3 lag zeker in het verschiet. Gelukkig kon Saestum weer afstand nemen van de thuisploeg Glenn van Greuningen nam deze taak op zijn schouders door Saestum met een afstand schot op een 2-4 voorsprong te zetten.  Zou dit de nodige rust brengen voor de ploeg van Maikel Tak? Helaas met nog zo n 20 minuten te gaan nam Sporting toch weer het initiatief over van Saestum en dat leidde in de 84e minuut tot de 3-4 David vd Wetering was hiervoor verantwoordelijk.

Billen knijpend moest Saestum de laatste 6 minuten toezien dat de ploeg van Rene Versteeg het Saestum nog moeilijk zou gaan maken. Een omzetting door het invallen van Wouter Outmans en het naar voren sturen in de spits van Mano Bakkenes mocht niet leiden tot het gewenste resultaat.

Na het laatste fluitsignaal van de leidsman van vanmiddag mocht Saestum blij zijn dat ze de 3 punten veilig hadden gesteld.

De komende 14dagen kunnen gebruik worden om de nodige blessures te behandelen om tegen SCR op 30 oktober as thuis weer de 3 punten op ons conto te kunnen bijschrijven.