• U bent ingelogd als:

Amstelveen zet De Meern eenvoudig opzij

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Amstelveen Heemraad heeft in de zaterdag tweede klasse B goede zaken gedaan. De ploeg van Radjin de Haan kende geen enkel probleem met De Meern en is daardoor 99% zeker van handhaving. Halverwege had Amstelveen al een riante 3-0 voorsprong te pakken, na de rust liet de middenmoter het een beetje lopen. Echt in gevaar kwam de overwinning niet: 4-1.

De Amstelveners begonnen goed aan de wedstrijd. Zeker het eerste kwartier waren er wat kansen, maar het was nog niet gevaarlijk genoeg. Zo had Michael Coster de openingstreffer op zijn schoen, alleen ging zijn inzet voorlangs. Halverwege de eerste helft werd de score alsnog geopend. Na een overtreding op Mike van den Steenhoven werd de vrije trap door Maarten Zwaan fantastisch in de kruising geschoten. Doelman Max van Zutphen was volstrekt kansloos: 1-0.

Nog geen twee minuten later was het zelfs 2-0. Amstelveen-sluitpost Alex Sacca schoot de bal ver uit richting Robin Oussoren, die de 2-0 binnen volleerde. Tien minuten voor het rustsignaal was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Jair Cruden hield het overzicht en bediende Coster: 3-0. Daarna kon de thuisploeg de eerste helft rustig uitspelen.

Na rust werd het spelbeeld er niet beter op. De Meern kreeg al snel de mogelijkheid op de 3-1, maar het vizier van Jordy Martens stond niet op scherp. De gasten roken hun kans en Amstelveen begon onrustig te spelen. Na een kwartier viel de eretreffer alsnog via Joost Smeulders en ging De Meern op zoek naar de aansluiting. Amstelveen was niet helemaal bij de les en werd teruggedrongen. De aansluitingstreffer bleef echter uit.

In de laatste tien minuten nam Amstelveen de touwtjes weer in handen. Van den Steenhoven vond Van Zutphen op weg naar de 4-1 en scheidsrechter Barrales zag vervolgens hands van Smeulders over het hoofd. Vlak voor tijd bepaalde invaller Furgel Fabies, na een aanval over meerdere schijven via Yacob Sason, Patrick Duarte en Van den Steenhoven, met een onhoudbaar schot in de korte hoek de eindstand op 4-1.

Door deze overwinning heeft Amstelveen nu een voorsprong van tien punten op de nacompetitiestreep en kan de ploeg van Radjin de Haan redelijk zorgeloos het seizoen uitspelen. De Amstelveners staan nu op de achtste plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek