• U bent ingelogd als:

Ambitie in koelkast voor Zaterdag 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 1 moet de plannen voor een goede positie op de ranglijst of kans op een goede klassering in de 3e periode voorlopig terzijde schuiven na het verlies met 2-3 tegen Breukelen FC.

In de beginperiode van de wedstrijd werden kleine kansjes gecreëerd door beide teams zonder echte doelrijpe kansen. Beide teams gaven wel aan de aanval te  willen kiezen.  In de 17e minuut was de eerste  echte kans voor JSV. Na goed doorzetten van Ricardo  Bakker kwam Daan van de Valk een teenlengte te kort om deze kans te verzilveren. Breukelen liet zich ook niet onbetuigd en een toegekende vrije trap aan Breukelen net buiten de 16-meter werd  over het doel bij Pascal geschoten. Kleine  kansen  voor Breukelen kort hierna werden ook niet  benut.

Vlak voor rust leek de 0-1 er aan te komen. Er werd slordig verdedigd bij JSV en een speler van Breukelen kreeg de  kans  om richting JSV-doel  te gaan. Ricardo kon weinig anders doen dan hem middels een overtreding tegen  te houden wat de scheidsrechter (gelukkig) bestrafte met slechts geel en een vrije trap. Deze leverde voor Breukelen echter geen succes op. In het slot van de eerste helft had  Ricardo nog bijna succes  met een afstandsschot  maar de keeper van Breukelen kon reddend optreden. Al met al een terechte 0-0 bij rust.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen de scheidsrechter net buiten de 16 een vrij trap toekende aan  JSV. Soulaiman Akani wist hier wel raad mee en bracht met deze goal de 1-0 voorsprong voor JSV.  Echter nog geen 5 minuten later kwam de gelijkmaker. De speler van Breukelen kreeg de bal op de rand van de 16, draaide kort weg bij zijn verdediger en schoot in de verre hoek naast Pascal Florie,  1-1.

Nadien een wisselend spelbeeld met over en weer kansjes maar beide keepers  werden niet gepasseerd.  Via  wissels  in de 69e minuut (Bjorn van de Horst moest plaats maken voor Sergio Anaya) en in de 71e minuut (Daniel Makkee voor John Mehrez) trachtte de coach voor nog meer aanvallende acties  te kunnen zorgen. Het had in de 78e minuut succes. Na goed doorzetten van Barry Zwezerijnen  kwam de bal bij Sergio die beheerst scoorde 2-1.

Met nog een klein kwartier te spelen hoopten de JSV supporters dat de spelers de wedstrijd winnend over de streep konden trekken maar niets was minder waar. Na een derde wissel (Jeroen Bliemer voor Ricardo Bakker)  was er wat onzekerheid in de achterhoede (wie doet wat??) waardoor een speler van Breukelen  in de 83e minuut de 2-2 kon laten aantekenen. Schijnbaar was de gifbeker voor JSV nog niet leeg. De opgedrongen JSV-verdediging moest zelfs twee minuten later de 2-3 incasseren na zich verslikt te hebben in de buitenspelval . Ongehinderd kon  de 2-3 in het doel geschoten worden.  Breukelen liet zich in de resterende tijd niet meer verrassen en ging derhalve tevreden terug met  drie punten. Terecht of onterecht;  JSV bleef met lege handen en teleurgesteld achter.

Er rest niets anders dan de volgende wedstrijd (uit naar Geinoord !!) met volle energie in te gaan en hopen op misstappen van de bovenste ploegen.