• U bent ingelogd als:

Altius verpest promotie kans voor Benschop

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De nacompetitie voor Benschop zit erop. Het Hilversumse Altius bleek over twee wedstrijden de gelukkigste en gaat het opnemen in de finale tegen Loosdrecht, de club van onze nieuwe trainer Emanuel Sluis. Dat Benschop nog niet helemaal rijp is voor terugkeer naar de tweede klas, bleek uit de manier, waarop Benschop twee maal de overwinning liet aan Altius. De jonge ploeg kon de rust, zowel tactisch als technisch, nog niet opbrengen om het mindere Altius de genadeslag te geven.

Altius zakte met z’n allen achter de bal en hield de ruimtes klein onder tropische omstandigheden. Benschop moest ten aanval om de 3-2 achterstand weg te werken maar stoot op een muur van verdedigers. Jimmy Vendrig kopte in de 9e minuut uit een corner net naast en de snelle Patrick Maton stichtte regelmatig gevaar vanaf rechts. David Verweij kogelde een voorzet van hem net naast en in de 25e minuut leek het einde wedstrijd voor Arno Calis, die de doorgebroken Maton onderuit schoffelde, maar scheidsrechter Vugts gaf slechts geel. Benschop was de bovenliggende partij en de vraag was, wie deze slijtageslag het langs zou volhouden.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Altius probeerde met de lange bal wat te forceren, maar kwam nauwelijks in de buurt van keeper Mitchell van Oort. In de 60e minuut leek Benschop op voorsprong te komen. Keeper Roy van Wagtendonk ging een lucht duel aan met David Verweij. Hij probeerde de bal weg te stompen, maar raakte de bal half en David vol. De bal kwam voor de voeten van een Benschop speler die scoorde. Beide spelers moesten behandeld worden, maar scheidsrechter Vugt keurde het doelpunt af en gaf een stuitbal op de rand van het strafschop gebied. Daarna leek het slechts een kwestie van tijd dat Benschop definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken. Martijn de With verzuimde geheel vrijstaand te scoren, een corner verdween op de lat, Biko Brazil vond invaller keeper Lieverst op zijn weg, Martijn de With schoot een vrije schietkans over en Jimmy Vendrig kopte net naast. Nadat David Verweij op de doellijn liggend net niet het laatste tikje kon geven, kreeg Benschop na een snelle uitval de pin op zijn neus. Jimmy Vendrig verspeelde in de 80e minuut de bal op het middenveld en een razend snelle counter volgde. De uitstekende voorzet vanaf rechts werd meedogenloos ingeschoten door Jordy Arp. 0-1. De wedstrijd was gelopen en het seizoen voor Benschop voorbij. Erg jammer dat Benschop, na een prachtige eindspurt waarbij maar liefst acht wedstrijden achter elkaar werden gewonnen, op deze manier de nacompetitie moet verlaten. Toch zijn de complimenten aan de spelers en Frenk vd Kleij met zijn staf op zijn plaats, want het zeer jonge team heeft zich na een matig begin uitstekend hersteld en heeft laten zien, dat er nog genoeg rek zit in de geheel bij elkaar blijvende ploeg.

De opstelling van Benschop:

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, (85e min Stef Elings), Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo (82 Thomas Banfi), Jimmy Vendrig, David Verweij, Patrick Maton, Kwame Ballo (60e min Biko Brazil) en Martijn de With.