• U bent ingelogd als:

Altena – Delta Sports, een schamel puntje

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

De dug out van Delta Sports met Harmen van Genderen met een cool packing om zijn enkel

 

Zaterdag 3 september was de start van de competitie 2016/17, Delta is nu ingedeeld in Zuid 1 – Tweede klasse F.
De reis ging naar Nieuwendijk; het complex grenst met de tribune aan de A27.

Trainer Kevin Reinhard waarschuwde ervoor dat niet in de euforie van de overwinning op SVL gespeeld moest worden. Direct bij de les zijn was het advies. Maar binnen 33 seconden kreeg heel Delta de schrik van zijn leven – keeper Mathijs Mocking, die dinsdag te horen had gekregen, dat hij de eerste keeper is, kon zich voor de inkomende Altenaar gooien en de carombolerende bal ging via de lat uit. Het tij zat niet mee, want Harmen van Genderen werd met een dikke enkel – eruit getrapt, wat geel voor zijn tegenstander was. Broer Timon kwam de gelederen versterken.

Er werd tekort op keeper Matthijs gespeeld, die alleen met een  glijbeweging kon redden; de spits van Altena claimde een penalty, maar de goedleidende scheidsrechter Vreeswijk wuifde dat weg. In de rust nam trainer Kevin de 1 ste helft door. De eerst 20 min. waren voor Altena; Delta zat er nog niet goed in. Later nam Delta het initiatief over. Ook Guido Burkstra moest met een dikke enkel naar de zijkant; voor de aanvallende impuls werd Bart Rouhof ingebracht. Met een schitterende aanval, die liep via Lennart Dubbeldam, tikkie op Stefan Dijs- overstap- intikker Bart Rouhof 0-1. Bart , de enige Brabander, die we in ons team hebben! Zijn ouders wonen immers in Vlijmen, net achter Den Bosch.

Stefan Dijs eiste nog een vrije trap op, maar de Altena keep kon het leer uit zijn doel ranselen. Uit een corner, waarbij ik onze keeper Matthijs op de grond zag liggen scoorde Van Zanten van Altena de 1-1. Ook Lennart Dubbeldam viel geblesseerd uit en Dominique Leboux, die normaliter een achterhoede speler is ging in de voorste gelederen om de goed staande achterhoede niet te ontregelen. Altena dacht de winnende treffer te maken, maar onze grens Leo Willems vlagde terecht voor buitenspel. Leo kreeg een golf van verwensingen over zich heen. 

Beiden moesten genoegen nemen met een punt.Het voelde aan als verlies van 2 punten. Toch een punt gepakt van de nr 3 van het afgelopen seizoen.
Delta Sports 2 was knap gestart met een 1-3 overwinning bij IJsselmeervogels. 

Zaterdag 10 september aanvang 15.00 thuis op de Kruisboog  tegen Meerkerk, vorig seizoen nr 2. 

Delta Sports: Matthijs Mocking, Lennard van den Brink, Thymen Doeleman, Remco Helms(c), Dominique Pellegrom, Harmen van Genderen ( Timon van G)

Berend Bram Heinen,Guido Burkstra( Bart Rouhof), Lennart Dubbeldam ( Dominique Leboux), Stefan Dijs, Dyon Siebelink, Nick van Oostrom(K)