• U bent ingelogd als:

Alphense Boys 1 verliest van Hoogland (incl.videobeelden)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Door een 3-2 nederlaag bij Hoogland wordt het weer enigszins spannend of Boys 1 de nacompetitie wel gaat halen. Alles nog wel in eigen hand. Kevin Camerom scoorde kort voor tijd de 3-2. Lees verder

Het zat Alphense Boys vandaag niet mee in Amersfoort in de wedstrijd tegen titelkandidaat Hoogland. De tegenstander zette gelijk volle bak druk op Alphense Boys en daar had de ploeg van trainer Aad v/d Berg moeite mee. In balbezit werd er aanvankelijk iets te gehaast gespeeld. In de 6e minuut sprong de bal ongelukkig tegen de hand van Patrick Krop en omdat dit in het strafschopgebied was ging de bal op de stip (1-0). De wedstrijd ging verder gelijk op en het was vooral middenveld spel met weinig kansen voor beide teams. In de 35e minuut kreeg Patrick Krop zijn tweede gele kaart omdat hij een voorzet met opzet met zijn hand tot doelpunt wilde promoveren.

Boys 1 moest dus verder met 10 man en incasseerde ook nog vlak voor rust de 2-0. Een afstandsschot werd van richting verandert en sprong precies voor een vrijstaande speler van Hoogland die geen moeite had te scoren (2-0). Na rust had zelfs Alphense Boys eventjes het betere van het spel en kreeg in korte tijd twee enorme kansen. Helaas werden die niet benut. Hoogland scoorde in de omschakeling de 3-0 maar de mannen van Boys 1 bleven knokken voor wat ze waard waren en dat was iets wat (ondanks de nederlaag) toch tot enige tevredenheid leidde. Door een eigen doelpunt werd het nog 3-1 en in blessuretijd scoorde Kevin Cameron zelfs nog 3-2. Helaas was dat te kort voor het einde. Toch heeft Alphense Boys alles nog in eigen hand en bij winst in de laatste twee wedstrijden gaan ze alsnog meedoen aan de nacompetitie. Als Fortuna Wormerveer over Alphense Boys heen gaat en de 3e periode pakt (ze hebben 3 punten voorsprong op DEM en VSV en een veel beter doelsaldo) en Alphense Boys wordt 4e (dat zijn we nu al zéker!), dan nòg heeft Alphense Boys 1 de vervangende periode van de kampioen, als hoogst eindigende ploeg die nog geen periodetitel heeft. Kortom, nog alle kansen.

Door: Paul Bahlmann