• U bent ingelogd als:

Alles of niets voor FC De Bilt

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het eerste elftal van FC De Bilt voetbalde op zaterdag 25 november in Nieuwegein tegen JSV. Het was bekend dat dit een lastige uitwedstrijd zou worden, want JSV is enkele jaren een stevige eersteklasser geweest, degradeerde vorig jaar en wil weer z.s.m. een stapje omhoog.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, speelde de strijd zich voornamelijk af op het middenveld en er gebeurde vrij weinig. De enige twee vermeldenswaardige feiten: Na een kwartier moest de Biltse keeper het veld verlaten vanwege een blessure die hij opliep in een botsing met een Nieuwegeiner; Jos werd prima vervangen door Timon de Jong. Op slag van rust klutste de bal in het Biltse doel, waardoor de ruststand 1-0 werd.

Na de rust was er meer spektakel. In de 55e minuut scoorde JSV na een mooie aanval een mooi doelpunt: 2-0. Kort daarna nam FC De Bilt een corner en het leek erop dat een Biltse aanvaller de bal vrij kon inkoppen. De centrale verdediger van JSV tikte de bal met zijn hand weg. Normaal gesproken, een rode kaart en een penalty, maar de scheidsrechter negeerde de situatie. En dan ook daarna onnodig balverlies op het middenveld waar JSV van profiteerde: 3-0. Een uiterst geflatteerde tussenstand en FC De Bilt trok ten strijde. In de 75e minuut scoorde Marc Schuurman uit een mooie vrije trap van Raymond van Nistelrooij. En rond de 80e minuut bracht Redouan Boussoufi uit een heerlijke corner van Erwin Korthals de spanning weer helemaal in de wedstrijd 3-2! Daarna alles of niets voor FC De Bilt. Helaas lukt het niet om de gelijkmaker te scoren. En dat JSV in de allerlaatste minuut nog een keer scoorde, is meer voor de statistieken.

Op zaterdag 2 december speelt ons eerste om 14.00 uur thuis tegen VVZ uit Soest.