• U bent ingelogd als:

Al dan niet sprankelend, winnen is winnen!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zo denk je na vijftien minuten dit wordt een makkie, nog geen vijf minuten later draait het helemaal om. Al met al met het zweet tussen de billen een knappe overwinning voor de Harmelenaren.

Gekscherend wordt SCH’44, in het AD, de slapende reus genoemd. Tuurlijk er staat een topfit en op papier een ijzersterk team. Toch is het niet vanzelfsprekend dat alles zo maar even gewonnen wordt. Sterker nog, elke wedstrijd is er één op zich en elke wedstrijd zal er geknokt moeten worden om de drie punten in de wacht te slepen, zo ook tegen DCG.

SCH’44 controleerde het eerste kwartier de wedstrijd wat resulteerde in het eerste verdiende doelpunt voor SCH’44. Een schot van Erwin van der Klis belandde in een rebound voor de voeten van Mitch Maas die de bal beheerst in de hoek tikte.

DCG leek wakker geschut en nog geen vijf minuten later werd dmv prima positiespel en vlot passend en kaatsend de stand op gelijke hoogte gebracht. SCH’44 wilde wel maar het ging gewoon niet in deze fase. De ballen kwamen niet aan en/of er werd slordig balverlies geleden. In de vijfendertigste minuut kwam Adil Jamal van DCG tot aan de achterlijn en met een strakke pass richting het doel van SCH’44 bracht hij de boomlange Joshua Koene stelling. Deze sprong zowaar nog hoger dat ie al lang was en kopte de bal hard in het doel van de Harmelenaren en bracht zo de ruststand op 2-1.

Nog net begonnen aan de tweede helft kreeg Mitch Maas de uitgesproken mogelijkheid om SCH’44 weer langszij te schieten. Helaas schoot hij met zijn buitenkant voet de bal naast het doel. Na tien minuten gespeeld te hebben werd de zeer verdienstelijk spelende Frank Donkervoort gewisseld voor de jarige Ivo Roest.

Al wat goed is komt in etappes en zo had Ivo een zeer belangrijk aandeel in de gelijkmaker van SCH’44.  Een pass van Mitch Maas werd door Ivo slim opzij gelegd waarna Nathan Spaan hem voor het intikken had.

DCG was even de weg kwijt en in de consternatie werd vijf minuten later Hugo Peeters vlak voor de zestien onderuit gehaald. Hugo nam de vrij trap zelf en krulde deze prachtig in de kruising en bracht daarmee SCH’44 op een verdiende voorsprong.

DCG leek zich te herpakken en zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Na bijna zes minuten in de blessuretijd floot de zeer goed leidende dhr. Bruggeling voor het einde. Met het zweet tussen de billen de drie punten mee naar Harmelen.

Zowel het eerste als het tweede moeten volgende week thuis tegen Quick 1890 AFC. Het belooft mooi weer te worden wat weer garant staat voor spektakel. Dus tot volgende week in sportpark Bijleveld.