• U bent ingelogd als:

Afstraffing voor De Meern tegen OJC Rosmalen: 0-5

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een zonovergoten zondag was het toneel voor de eerste competitie thuiswedstrijd van dit seizoen in de 3e divisie. Na het verlies vorige week tegen Quick was het lastig inschatten waar we stonden. OJC Rosmalen was de tegenstander van vandaag, de club die mede met ons wedijvert voor het predicaat “grootste amateurclub van Nederland”. Vorig jaar waren zij de onbetwiste nummer 1, mede omdat het zogenaamde “7 tegen 7” groot is in Rosmalen en wij dit niet hebben. Echter, onze eigen John Frederikstadt alias Piet Eversdijk was er voor nodig om dit te plaatsen in de huidige tijd. OJC Rosmalen telt op dit moment 115 teams waar wij er 110 hebben. Echter Kampong en KHFC hebben zich hier met respectievelijk 113 en 116 teams tussen en boven genesteld. Voor wat het waard is, want uiteindelijk tellen vandaag alleen de punten op het veld. De ruim 100 jaar oude vereniging uit het Brabantse land eindigde vorig jaar onderin, maar had zich afgaande op de berichtgevingen danig versterkt voor dit seizoen. Bij ons is eerder sprake van een vernieuwing en zeker een verjonging van de selectie, de gemiddelde leeftijd vandaag bleef steken op 22 jaar.

 

Helaas viel de publieke belangstelling zwaar tegen, wellicht waren de tennisfinales bij de lokale LTC hier debet aan, want voor Max Verstappen hoef je de laatste tijd ook niet meer thuis te blijven. Vooraf kreeg ik de opstellingen onder oog en waande mij even terug in de tijd. Handgeschreven briefjes en kruisjes bij de mensen die wel/niet speelden. Een beetje de omgekeerde wereld, want bij de lagere elftallen wordt tegenwoordig alles gedaan via een handige app en komt er geen pen meer aan te pas.

 

Om 14 uur fluit scheidsrechter Sahiner, het had zomaar het jongere broertje van Serdar Gözübüyük kunnen zijn….., af voor de wedstrijd. We beginnen aardig waarbij een verrassend laag genomen vrije trap van Giovanni Nicolaas zomaar binnengetikt had kunnen worden. Maar de omschakeling is gelijk dodelijk, want bij deze uitval weet Diego Meerveld de bal achter Jordi Haneveld te krijgen. En zo kijken we na 6 minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Hierna breekt even een saaie periode aan, OJC speelt heel veel rond achterin en wij wachten af. De individuele klasse van Kesly den Haag is er voor nodig om weer wat leven in de brouwerij te brengen. In de 14e minuut heeft hij een prachtige actie in huis, maar helaas schuift hij de bal voor het doel langs. Ondertussen loert OJC weer op de snelle omschakeling, maar zijn de betere kansen voor ons. In de 20e minuut wederom een kans voor Kesly die geen doel treft en kort daarna worden een aantal schoten van ons in een kluwen van spelers gesmoord. In de 22e minuut krijgt Tom Waltman dan nog een fraaie kans, maar ook deze gaat er niet in. Soms lijkt het alsof OJC op 80% speelt en dan weer even het gas indrukt waardoor wij het moeilijk krijgen. Zo ook in de 28e minuut, wij leveren de bal simpel in en het lijkt wel of wij OJC vrij baan geven om de 0-2 binnen te schieten, hetgeen Tom Wijkmans dan ook doet.

 

Tot nu toe hebben wij de betere kansen gehad, maar staat OJC door heel effectief voetbal wel met 2-0 voor. We hebben voor de rust nog 1 kans in de 42e minuut als Hakan Yasar een vrije trap mag nemen op zo’n 20 meter van het doel, maar helaas zeilt zijn vrije trap net langs de verkeerde kant van de kruising. En verder spelen wij het laatste kwartier vooral heel erg slordig. Er worden heel veel ballen simpel ingeleverd, achterin lopen we soms te “klooien” en ook de uittrappen van Jordi zijn vaak onnauwkeurig. Neemt niet weg dat de 0-3 in de 44e minuut nooit had mogen tellen, wellicht was het geen meter buitenspel, maar toch zeker wel 80cm. Een goede onpartijdige grensrechter in de 3e divisie had dit zeker af moeten vlaggen en hierdoor ga je de rust in met een onterechte 3-0 achterstand. Ook de ballenjongens mochten aan de thee, een KNVB-eis op 3e divisie niveau, leuk om te zien dat we dit met onze eigen jeugd voor elkaar krijgen.

 

In de 2e helft vervangt Osmeraldi Hima Anis Ziani die het erg lastig had de 1e helft. Zoals iedere week wel het geval zal zijn waren wij ook vandaag gemiddeld weer 2 koppen kleiner dan onze tegenstander en dat merk je toch in de (lucht)duels. Het begin van de 2e helft kenmerkt zich door een aantal pittige overtredingen van OJC, maar scheidsrechter Sahiner houdt zijn kaarten de gehele middag op zak. Eén van die overtredingen levert een vrije trap op op zo’n 20 meter van de goal. Giovanni Nicolaas neemt plaats achter de bal, maar schiet de bal huizenhoog over. En wellicht is dit wel exemplarisch voor ons spel in de 2e helft, want het was niet veel meer……In de 57e minuut is het dan weer open huis bij ons en kan Kevin van Kempen heel simpel scoren en staan we maar liefst met 4-0 achter, een afstraffing dient zich aan. Dit lijkt ook ons vertrouwen aan te tasten, want zelfs corners krijgen we niet meer normaal voor het doel. Feit is dat we helemaal niets meer in te brengen hebben en het eerder 0-5 dan 1-4 lijkt te worden. En dat gebeurt dan ook, het is een mooie aanval van OJC  waarbij Mark den Hartogh zich eenvoudig uit laat spelen en Diego Meerveld zijn 2e van de dag kan maken.

 

De Meern voert dan een dubbele wissel door waarbij Tom Waltman en Fouad Dahmani plaats maken voor Jordy Stins en Don Cornet. Wellicht was Tom niet meer helemaal fit, want hij was fysiek één van de weinige spelers die mee kon in de strijd met de sterke mannen van OJC. Aan de andere kant…..veel eer was er niet meer te behalen bij een 5-0 achterstand. Vlak voor tijd dan nog een mooie actie van Kesly, maar zijn bal gaat net voorlangs. En in de omschakeling na dit kansje had het ook zomaar nog 6-0 kunnen worden. Even later schiet Kesly ook nog eens op de paal. Een eretreffer was ons niet gegund…..Kort voor tijd dan nog een klein opstootje als Hakan en zijn tegenstander het met elkaar aan de stok krijgen en met hun hoofden tegen elkaar staan. De scheidsrechter weet dit brandje te blussen en houdt ook nu zijn kaarten op zak. En zo eindigt deze wedstrijd in mineur voor onze oranjehemden en verliezen we met 5-0.

 

De 3e helft was ronduit saai, wellicht dat veel mensen thuis hun verdriet gingen verdrinken, maar een kleine analyse van deze wedstrijd was toch wel op zijn plaats. We wisten dat we een moeilijk seizoen zouden krijgen, maar ik vond de wetten van de 3e divisie toch wel hard vandaag. Ok, we krijgen in de 1e helft 3 goede kansen, de 0-3 was ruim buitenspel, maar ik vond ons kansloos vandaag. Een medesupporter verwoorde het in de groepsapp als volgt: “In alle linies overklast que lengte en fysiek. Geen enkel rust/aanspeelpunt in de linies. Middenvelders lopen zich kansloos een slag in de rondte, terwijl de tegenstander wel de vrije man vindt. We hebben individueel een aantal technisch vaardige jongens, maar als je geen duels kunt winnen….”. Wat mij betreft een wellicht harde, maar wel terechte constatering voor vandaag. Ik heb het eerder genoemd, we moeten punten sprokkelen dit seizoen en hopelijk af en toe eens wat punten moeten “stelen”. Daarvoor zullen we keihard moeten blijven werken en als team moeten blijven opereren. Want ondanks de 2 nederlagen nu is er natuurlijk nog lang geen man overboord. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Jong Vitesse op Papendal, de aanvangstijd is al om 13.30 uur!

 

Edwin Ebskamp

 

’6 0-1 Diego Meerveld

’28 0-2 Tom Wijkmans

’44 0-3 Kevin van Kempen

’57 0-4 Kevin van Kempen

’68 0-5 Diego Meerveld

 

De Meern: Jordi Haneveld, Tobias Elmensdorp, Steve Blokland, Rick Hauwert, Mark Den Hartogh, Hakan Yasar , Kesly den Haag, Tom Waltman (72′ Jordy Stins), Fouad Dahmani (72′ Don Cornet), Anis Ziani (45′ Osmerald Hima), Giovanni Nicolaas.