• U bent ingelogd als:

AFC Quick wint ook laatste wedstrijd van het jaar

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Na een week met veel sneeuwval was het heerlijk dat er vandaag weer gespeeld kon worden op Dorrestein. Waar de Kabouters en F-Leaguekinderen vanmorgen vroeg al uitweken van veld 1 naar veld 3 deed onze hoofdmacht dat ook. Niets mis mee, want veld 3 is een uitstekend kunstgrasveld. Door de sneeuw had onze selectie deze week alleen bij Theo Meijer Sport kunnen trainen, maar zo midden in het seizoen is dat niet eens onoverkomelijk. Al na een minuut of 10 legde Alex Coonen de bal panklaar neer voor Khalid Benali die beheerst afrondde in het doel bij het honkbalveld.

Eigenlijk de gehele eerste helft was ons elftal dominant en waren er een aantal mogelijkheden om de score te verhogen. Een schot van Khalid Said tegen de kruising had bijvoorbeeld beter lot verdiend. Micha Claassen bewees zijn klasse door een schot dat van richting werd veranderd uit de hoek te tikken. Het was een van de weinige keren dat de bezoekers gevaarlijk werden voor het doel.

In de tweede helft toonde AS80 zich wat brutaler en ontstond er meer een wedstrijd dan voor de theepauze. Toch was het na een kwartier opnieuw Khalid Benali die na knap voorbereidend werk van Khalid Said de stand op 2-0 bracht. Daarna brak er een periode aan waarin de Almeerders meer ruimte kregen en daar dankbaar gebruik van maakten. De aansluittreffer, een afstandsschot van Bram Benda, terug van een uitstapje bij zaterdaghoofdklasser Ajax, was een beauty. Even rook AS80 dat er misschien meer te halen viel vandaag. Men probeerde met name met niet ongevaarlijke afstandsschoten Micha Claassen te verschalken. Aan de andere kant leverde dat vele mogelijkheden voor onze voorwaartsen op.

Door wat pech, maar ook niet slim genoeg uitspelen van een reuze mogelijkheid was het een minuut of wat voor tijd Khalid Benali, die op aangeven van de vaak ongrijpbare Safa Agyazi, op verwoestende wijze de bal in het net achter de doelman van de bezoekers beukte. Toch wel opluchting bij de Quick-aanhang, want nu konden de resterende minuten met een gerust hart worden uitgespeeld. Het was voor een speler van AS80 jammer dat hij vlak voor het laatste fluitsignaal van de heer Gertges (uit Middelharnis) van deze uitermate sportieve wedstrijd geblesseerd raakte aan zijn achillespees en na afloop naar het ziekenhuis moest. Hopelijk is de diagnose positiever dan het zich in eerste instantie liet aanzien.

Door deze overwinning heeft ons 1e elftal bij het ingaan van de winterstop nu 28 punten uit 11 wedstrijden en een voorsprong van 6 punten op Saestum en APWC, de nrs. 2 rn 3. Een mooie positie. Na de feestdagen start de voorbereiding voor het vervolg van de competitie, een uitwedstrijd bij Sporting70 in Utrecht op 28 januari.

Opstelling AFC Quick 1890 in deze wedstrijd: Micha Claassen, Sander van Amstel, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Ivory Harrison, Khalid Said, Alex Coonen (Yassine Karraoui), Salim el Yousfi, Khalid Benali (Coen Kisner), Safa Agyazi.