• U bent ingelogd als:

AFC Quick goed de winterstop uit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de laatste partijtraining voor de winterstop kreeg de selectie even rust om de feestdagen te vieren. Begin januari werd er alweer geoefend tegen Cobu Boys, waarna de groep een trainingsweekend had in Mill. Een leuk weekend dat werd gestart met het bijwonen van een thuiswedstrijd van NEC (de broodheer van Muslu Nalbantoglu) op vrijdagavond. Op zaterdag stonden de activiteiten in het teken van het groepsproces. Zowel de serieuze als ontspannende kant. Het plaatselijke cafe werd zaterdagavond een rood-zwarte burcht. Na dit mooie weekend werd vorige week thuis geoefend tegen tweedeklasser PVCV. Gezien de ranglijst geen hoogvlieger, maar de wijze waarop onze elf de wedstrijd dicteerde was wel een goede indicatie waar onze groep op dit moment staat.

Dat alles was echter geen garantie voor een goed resultaat in de eerste wedstrijd na de winterstop. Na 90 minuten voetbal in Utrecht-Oost kan geconcludeerd worden dat de winterstop dit seizoen goed is doorstaan. Het grootste deel van de wedstrijd speelde ons elftal, in de vertrouwde opstelling, op het nieuwe kunstgrasveld van Sporting’70 geconcentreerd een degelijke wedstrijd. Zoals trainer Frank Corba na afloop opmerkte: “We hebben geen kans weggegeven.” Nu werden er door Quick ook niet heel veel kansen gecreëerd, maar er werd wel 2x gescoord. Een minuut of 5 voor de pauze gaf Safa Agyazi een bal op maat aan Salim el Yousfi, die de bal diagonaal achter de kansloze doelman schoot. Op slag van rust veroverde Sander van Amstel ophet middenveld de bal van de aanvoerder van de thuisclub, die vervolgens zijn balverlies trachtte goed te maken, maar daarbij Sander al dan niet bewust onderuit schoffelde. De arbiter toonde de Sporting-speler een rode kaart. Misschien wat zwaar gestraft, maar feit was wel dat Sander zich na deze actie in de rust geblesseerd moest laten vervangen. Coen Kisner was zijn vervanger.

Direct na de aftrap kregen onze wit-blauwen een vrij trap een meter of wat van de rand van het strafschopgebied. Achter de bal Muslu Nalbantoglu en Roy Ouwerkerk. Zou Roy het kunstje vandaag weer flikken? Jazeker, dat deed hij. Hij plaatste de bal precies in de hoek. Deze stuiterde vlak voor de doelman een beetje op, waardoor de bal in het net verdween. Tegen 10 man, 2-0 voor na 46 minuten spelen, wat wil je nog meer. Onze elf wilde nog wel meer, maar was voor het doel te onnauwkeurig om de score een hoger aanzien te geven. Vermeldenswaard dat in de loop van de tweede helft Pim Kers na een afwezigheid van 3 en half seizoen in de competitie zijn rentree maakte in het Quick-shirt.

Zoals al gezegd werd er niets weggegeven, waardoor er na 90 minuten een 0-2 stand op het wedstrijdformulier kon worden gezet. “Snel vergeten deze wedstrijd” waren de woorden van aanvoerder Muslu. Toch hadden de ook bij deze wedstrijd aanwezige trouwe Quick-aanhangers een prima middag gehad op sportpark Voordorp en waren er 3 punten toegevoegd aan het totaal. Zolang er zelf gewonnen wordt is niet zo belangrijk wat de concurrentie doet, hoewel het verlies van APWC natuurlijk wel welkom was. Door omstandigheden gingen zowel de wedstrijden van Saestum als VVZA niet door, waardoor de ranglijst nu misschien een wat vertekend beeld geeft, maar inhaalwedstrijden moeten door die clubs wel gewonnen worden om weer dichterbij te komen.

 

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Sander van Amstel (Coen Kisner), Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Ivory Harrison, Khalid Said, Alex Coonen, Safa Agyazi (Pim Kers), Khalid Benali, Salim el Yousfi (Mounir Zeddi)

Tekst: Gerard van der Werff