• U bent ingelogd als:

Advocaat onderweg naar Galgenwaard

Geplaatst in FC Utrecht nieuws

Bron: 030.nl/Vak P

Het ziet er naar uit dat FC Utrecht binnen enkele dagen een nieuwe hoofdcoach heeft. Tal van kranten meldden maandagmorgen dat de komst van de voormalige bondscoach naar Galgenwaard aanstaande is en op korte termijn wordt bekrachtigd. De  man die in de periode 1982-1984 liefst 39 duels in het shirt van FC Utrecht speelde , keert nu dus terug naar de plek waar hij twee seizoenen als voetballer als verdediger en middenvelder actief was. Dick Advocaat wordt op 27 september 71 jaar en wordt dan dus de oudste, actieve trainer in de eredivisie.

 

Op Vak P is met gemengde gevoelens gereageerd op deze komende trainerstransfer. Mijn collega noemt het ‘een zwaktebod van FC Utrecht aan jongere, veelbelovende trainers als Pastoor, Streppel en Brood te passeren ten koste van een veteraan die misschien tijdelijk de rust kan terugbrengen bij FC Utrecht maar op langere termijn geen enkele meerwaarde voor de club zal hebben. En die financieel onafhankelijk is.’

 

Zelf ben ik benieuwd hoe komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Emmen het supporterslegioen zal reageren. Zullen er acties pro Jean Paul de Jong in gang gezet worden of gaat het merendeel van het publiek over de orde van de dag, want in het betaald voetbal heerst nu eenmaal de waan van de dag. Het vertoonde spel tegen de promovendus uit Emmen en de uitslag van zondagmiddag zullen in dat opzicht zeker bepalend zijn.

 

Mijn eigen contacten met Advocaat dateren van vorig seizoen toen Dick als interim-trainer van Sparta  na afloop van de traditionele de persconferentie nog even kwam bijpraten.  We deelden samen nog even de herinnering aan Arno van den Heuvel, de voormalige elftalleider van FC Utrecht die een boezemvriend was van Advocaat. Arno overleed half maart 2015 op 74-jarige leeftijd  en met hem heeft Dick tot diens overlijden intensief contact gehouden.