• U bent ingelogd als:

Achterstand met geduld ongedaan gemaakt door AFC Quick

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was in de beker en competitie nog niet voorgekomen dat een achterstand ongedaan moest worden gemaakt. Wel tijdens het AVK, maar dat was tijdens de voorbereiding. Intussen zijn we twee maanden verder. In die twee maanden heeft de technische staf de basisformatie gekozen en wordt inmiddels in vertrouwde patronen gespeeld. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen Saestum. De crosspass over zeventig meter van Roy Ouwerkerk was een wapen waar de bezoekers in aanvang geen vat op hadden.

Salim el Yousfi wist in de beginfase een aantal keren goed gebruik te maken van de ruimte die hij kreeg, maar zijn goede voorzetten kregen geen goed vervolg in het strafschopgebied. In de 16e minuut stond het opeens 0-1 toen Nigel van Zelst profiteerde van een misverstand tussen Roy Ouwerkerk en Micha Claassen. De fase erna was onze hoofdmacht wel veel aan de bal, maar werd doelman Bas Hoekstra weinig op de proef gesteld. Alex Coonen leek de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar schoot over. Een achterstand dus bij rust.
Met geduld volgens de vaste patronen blijven spelen was het devies van Frank Corba tijdens de rust. Al snel kreeg Khalid Said een grote mogelijkheid, maar ook hij schoot van dichtbij over. In de 73e minuut was het wel raak. Safa Agyazi wist ook deze wedstrijd het net te vinden. Een paar minuten later kon het scorebord op 2-1 worden gezet toen Alex Coonen zijn tweede treffer van het seizoen maakte.

Saestum moest vanaf dat moment de verdedigende stelling verlaten, wat enerzijds gevaar voor het Quick-doel opleverde, maar ook ruimte voor onze snelle voorhoede. Dit leverde nogal wat kansen op, maar het duurde tot de 90e minuut dat omroepster Jolanda Janssen het 3e Quick-doelpunt kon omroepen. Een strakke schot van onze nr. 7, Salim el Yousfi, werd door de nr. 7, Chris Liethen, van Saestum in het doel gewerkt. Uit respect noemde Jolanda geen doelpuntenmaker. In de live-uitslagen app kreeg Salim de verdiende eer. Een mooie overwinning in een sportief duel. De heer Van Etten kreeg

na afloop terecht veel complimenten voor de wijze waarop het de wedstrijd had geleid.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Sander van Amstel, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Ivory Harrison (Yassine Karraoui), Khalid Said (Rida Drissi), Alex Coonen, Salim El Yousfi, Khalid Benali,

Tekst Gerard van der Werff