• U bent ingelogd als:

Achilles Veen – FC Breukelen (1 – 1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Daar gingen we dan. Na een hele korte zomerstop en een redelijk goede oefenperiode stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Achilles Veen. Waren we er al klaar voor? Gevoelsmatig nog niet echt. Achilles Veen heeft hoge verwachtingen uitgesproken voor dit seizoen. Daarnaast moesten Daniël Kops en Ömer Özcelik nog een wedstrijd schorsing uitzitten en in de laatste loodjes van de voorbereiding vielen onder andere Rogier Gerritsen en David van der Veld nog af door een blessure.

Geen ideale uitgangspositie, maar Breukelen heeft een brede selectie en een sterke groep die de afwezigheid van de spelers kunnen opvangen. FC Breukelen besloot vooraf met elkaar dat we door middel van hard werken toch voor een resultaat zouden gaan.

In de openingsfase was FC Breukelen nog zoekende. Achilles Veen wilde het spel te maken, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Na het afwachtende begin, probeerde Breukelen zich een weg te banen richting het doel van Achilles Veen. Breukelen kwam beter in de wedstrijd en de organisatie hield goed stand tegen de aanvalspogingen van de mannen uit Veen. Hierdoor groeide het vertrouwen en werd ook met regelmaat de aanval gezocht.

In de 35e minuut gaf onze spits Ike Nanka Bruce een dieptepass op Deen van Embricqs. Deen naderde razendsnel het doelgebied van de Veense doelman Maik van den Kieboom. Waar iedereen wachtte op de uithaal van Deen, had hij oog voor de volledig vrijstaande Tom Kalkhuis en die schoof de 0 – 1 in de touwen! Hiermee hoopte onze mannen ook de rust te halen. Helaas mocht dit niet zo zijn. De organisatie, die de gehele eerste helft zo goed stond, had in de 44e minuut een moment van zwakte. Achilles Veen-speler Sen Aerts schoot op de paal en centrale verdediger Bas van Loon kon volledig vrij aanleggen voor de rebound. Ruststand 1-1.

In de rust was er bij de mannen van Breukelen nog een flinke frustratie over de tegentreffer. Deze frustratie maakte al snel plaats voor geloof in een resultaat. De organisatie had vierenveertig minuten goed gestaan en slecht één minuut niet. Positief blijven, goed georganiseerd spelen en hard werken moesten voor een punt, of misschien zelfs wel meer gaan zorgen! Na rust ging Achilles Veen duidelijk opzoek naar de voorsprong en lag het FC Breukelen doel met enige regelmaat onder vuur. Nick Turksma, die een hele goede partij keepte, voorkwam meerdere keren de tegentreffer. Maar ook FC Breukelen was gevaarlijk.

Het hoogtepunt hiervan was een goed uitgespeelde kans met onze centrumverdediger Rachid Moamedi als eindpunt. Razendsnel had hij het vijandelijke zestienmetergebied bereikt, maar het vizier stond niet op scherp en hij schoot de bal over het doel. Ook de schietkansen van Jori van de Merkt (over) en Marc van Rees (lat) hadden een beter lot verdiend. Daarentegen kwamen de mannen van Achilles Veen ook een flink aantal keren gevaarlijk voor het doel van FC Breukelen. Ook daar stond het vizier niet altijd op scherp en belandde de bal vaak boven de lat. En als dat niet zo was, boden Nick Turksma of Rachid Moamedi – die een bal van de lijn kopte – redding.

Al met al een terecht resultaat gezien het wedstrijdbeeld. Toch stapte FC Breukelen als morele winnaar van het veld en was er teleurstelling bij Achilles Veen. FC Breukelen houdt dus stand bij de terugkeer in de hoofdklasse en het eerste puntje is binnen! Volgende week de ontmoeting met DFS Opheusden op Sportpark Broekdijk Oost.

[foto’s te vinden op deze site]