• U bent ingelogd als:

Aankomende zaterdag D- Day voor veel clubs in onze regio

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Vv Montfoort staat onderaan in de hoofdklasse. Aankomende zaterdag ligt er een mooie uitdaging om de koploper Odin ’59 het zeer moeilijk te gaan maken. In de strijd om degradatie kunnen onverwachte krachten loskomen. Daar staat vv Montfoort ook om bekend, dus wie weet kunnen we aanstaande zaterdag op Hofland een grote verrassing beleven, ik zal er nog geen eens van opkijken.

In de 1e
klasse het ‘grote’ duel tussen de nummers 1 en 2 in die klasse, namelijk SVL tegen LRC.
LRC uit Leerdam heeft 4 punten achterstand op SVL en moet gewoon aankomende zaterdag winnen omdat anders het gat te groot wordt met de ‘vriendenploeg” uit Langbroek. 
Als de mannen van trainer Gaasbeek winnen komt de hoofdklasse in zicht. Dit zou een geweldige prestatie zijn van de dorpsclub. Ik hoop het in ieder geval van harte.

In de 2e klasse F in het district zuid spelen Delta Sport’s 95 en Geinoord redelijk in de anonimiteit. Per slot van rekening vallen de wedstrijden in zuid toch minder op als in het district west. 
Maar de prestaties van beiden verdiend wel de aandacht. Geinoord staat soeverein aan kop met 6 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld dan haar concurrenten. Delta Sports ’95, de huidige nummer drie, kan een greep doen naar een gedeelde tweede plek als het zaterdag thuis van nummer twee GDC weet te winnen.

In de 3e klasse D van het zaterdagvoetbal speelt IJFC haar uitwedstrijd tegen Hoevelaken. IJFC staat tweede en Hoevelaken derde.  Het verschil is 4 punten in het voordeel van IJFC met wel 1 wedstrijd meer gespeeld. Hoevelaken kan de IJsselsteiners dus in principe wel voorbij gaan in de ranglijst als men zaterdag weet te winnen. Koploper Valleivogels, met trainer Dennis van der Steen,  lijkt een maatje te groot voor beide achtervolgers.

In de 4e klasse ook diverse mooie wedstrijden in het verschiet.
In de 4e klasse C in het district west 2 neemt de nummer twee op de ranglijst OSV NITA het op tegen de nummer één  Woubrugge. De ploeg uit  
Nieuwer Ter Aa heeft 2 punten achterstand maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Het is ongemeen spannend in deze klasse want bij een gelijkspel van genoemde teams kunnen Nieuwkoop en NSV ’46 gevaarlijk dichterbij komen wanneer zij winnen.

In de 4e klasse D van het district west 2 speelt Lopik tegen de koploper IFC (nooit van gehoord trouwens). Als de Lopikkers het in deze competitie nog spannend willen maken moeten ze thuis winnen van de koplopers, het verschil wordt dan nog slechts 4 punten.

In de 4e klasse D van het district zuid is Focus ’07 op de goede weg naar een eventueel kampioenschap. Aankomende zaterdag spelen ze de belangrijke wedstrijd tegen de nummer drie  MVV ’58. De voorsprong is nu nog 4 punten.

Prachtige wedstrijden dus te verwachten. Laten we hopen dat de clubs uit onze regio het er het beste van afbrengen. Veel succes.

Door: Rob Zomer