• U bent ingelogd als:

Aalsmeer-VVZ’49 3-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft en van het jaar heeft Zaterdag 1 van zich laten spreken. De eersteklasser won het thuisduel van VVZ’49 uit Soest met 3-0. Het had op zijn zachtst gezegd een hogere score kunnen worden, maar daar maalde na afloop niemand om. Na de nederlaag van vorige week in Hoorn was de zege tegen de ploeg uit Soest een opluchting.

Na een gelijkopgaande openingsfase was het Calvin Koster die de 1-0 op het scorebord zette. Na goed doorzetten wurmde hij de bal langs VVZ’49- doelman Waals. Zaterdag 1 bleef in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij en de bezoekers hadden moeite de gelijkmaker te forceren.

Na de rust kreeg Zaterdag 1 nog meer grip op het duel en leek het duel vroegtijdig te beslissen. Na ruim een uur spelen gaf Epi Kraemer daar gehoor aan. Met een tegendraadse schuiver bracht hij Zaterdag 1 op een 2-0 voorsprong. Daarna kreeg de thuisclub legio kansen om de score op te voeren maar liet vooral Lilinho Martins zich niet van zijn scherpste kant zien. Toen ook Sander Aznar Martinez een strafschop gekeerd zag worden door doelman Waals leek een 2-0 het hoogst haalbare. Maar het was invaller Fernando Pique die met een bekeken schot in de korte hoek de eindstand op het bord zette.

Zo pakt Zaterdag 1 toch weer een overwinning en is er een klein gaatje geslagen met de directe degradatieplaatsen. Het zal waarschijnlijk nog lang spannend blijven. Zeker ook bovenin, waar HSV de Zuidvogels niet langer onaantastbaar is. AFC is nu koploper. Resumerend over het eerste deel van de competitie kunnen we zeggen dat Zaterdag 1 her en der wel wat punten heeft laten liggen. Zo waren de nederlagen (1-0) in Woudenberg en Montfoort erg zuur. In Veenendaal tegen de Merino’s werd men daarentegen van het kastje naar de muur gestuurd (5-0) ,maar er waren ook weer zeges tegen AFC Amsterdam en RKAV Volendam (beiden top 4) en een dunne nederlaag (0-1) tegen HSV de Zuidvogels. Het belooft dus nog wat voor de tweede helft van de competitie met al deze returns.