• U bent ingelogd als:

VVZ ’49 wint de derby tegen Hees

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Iedereen kent de term “wedstrijd van het jaar” wel.  In het amateurvoetbal kom je dan vrij snel uit bij derby’s of wedstrijden tegen eeuwige rivalen. Hees-VVZ’49 van 1 december was voor de Hezianen de “wedstrijd van het jaar”. Vandaag was het tijd voor de return en toeval of niet??..VVZ’49-Hees viel precies in het paasweekend. Hetzelfde weekend dat onze club haar 70e verjaardag en ook nog de 30e verjaardag van de Club van Honderd gevierd werd. Een gedenkwaardig weekend zou het worden. Andre Hazes had de vrijdagavond opgeleukt tot een fantastische feestavond, waarin 300 man (en vooral vrouw) onvergetelijke herinneringen aan over heeft gehouden. Een dag later was het aan de mannen van John van Loen de beurt om dit weekend een waardig vervolg te geven. De vooruitzichten waren fantastisch, Juist vandaag, de eerste dag van het paasweekend, zou de zomer zijn intrede doen. De uitgebreide horecafaciliteiten stonden er nog van de avond ervoor, en ook deze middag zouden deze faciliteiten hun waarde bewijzen.

Het was druk. Zo’n 700 man hadden de weg richting de Eemweg gevonden en zochten een plaatsje in de zon, of juist niet. Bij Hees een viertal bekenden op het wedstrijdformulier. Allereerst verzorger Charles Roest. Ook bij VVZ een aantal jaren actief geweest met het klaarstomen van de ongewillige ledenmaten. Verder Matthijs Schmidt, aan het eind van zijn VVZ jeugd de club verlaten voor een wereldreis, om daarna zijn voetballoopbaan bij Hees op te pakken. Dennis Schaap heeft in zijn rijk gevulde voetballoopbaan ook de Eemweg aangedaan en laatst but not least, Pascal Kamerbeek. Jaren geleden een plek onder de lat bij VVZ’49, en na enkele omzwervingen bij Hees terecht gekomen als keeperstrainer. De 45 jarige Kamerbeek mag door een schorsing van eerste doelman Henk Reddering al een paar weken zijn stramme lichaam door de eigen “zestien” doen bewegen.

De messen waren vooraf al geslepen. “Wij zijn niet minder dan VVZ’49. We winnen met 2-1″, was er in de krant op te lezen uit de mond van Leroy Voskuilen. Juist zulke berichten zijn er om in de kleedkamer op te hangen. Voer voor wat extra adrenaline.

 

De wedstrijd begon ietwat voorzichtig. VVZ had wat meer balbezit, Hees was wat slordiger, maar loerde met uiterst leepheid op de counter. De eerste kans was voor VVZ. Wel of niet buitenspel, werd de bal gekeerd door de Hees doelman. Het eerste kansje voor Hees werd zeer royaal overgeschoten door Ali Coban, waarna VVZ’49 na 17 minuten een bittere pil diende te slikken. Ruben had zich bij een eerdere actie geblesseerd, en diende vervangen te worden door Kevin. Een flinke brok ervaring weg uit de achterhoede, het zou achteraf gezien weinig uitmaken. VVZ bleef het overwicht houden, maar Hees was zeker niet ongevaarlijk. Een kans voor Saddy ging over en aan de andere kant werd een scherpe voorzet, weliswaar in buitenspelpositie, net gemist door Dennis Schaap. Naargelang de eerste helft vorderde, daalde het niveau van de wedstrijd naar een iets lager level. Het warme weer en het stroperige kunstgras werkte niet in het voordeel van de spelers. Toch werd op een half uur spelen de ban gebroken door VVZ’49. Een aanval over de linkerkant werd gevolgd door een puike voorzet. Saddy kopte de bal vervolgens op de lat waarna de rebound door Steyn met zijn chocoladebeen in de goal werd gewerkt. Wederom weer een belangrijk doelpunt voor de “moderne rechtsback” van John van Loen. Met een beetje goede wil noteerde wij nog enkele mogelijkheden voor Hees, maar ook een verdubbeling van de score voor VVZ lag binnen de mogelijkheden. Het bleef 1-0. De kleedkamers werden opgezocht. Het veld werd gesproeid en de 700 toeschouwers verzorgde de inwendige mens in de overvolle kantine.

Daar waar de meeste toeschouwers nog aan hun drankje zaten te nippen, had Saddy de wedstrijd al in het slot gegooid. Diep gestuurd wist hij zijn tegenstander tot figurant te degraderen en verschalkte hij hierna ook de Hees keeper. Appel voor hands, maar de scheidsrechter keurde hem goed. Een bevrijdend 2e doelpunt van VVZ, maar eigenlijk de nekslag voor de wedstrijd. Hees wist het spelbeeld niet meer om te draaien. VVZ heerste de 2e helft en heeft Hees eigenlijk geen kans meer gegeven. Saddy was nog een enkele keer gevaarlijk en kopte zelfs nog een keer op de lat. Uzeyir was een plaag op het middenveld en samen met Bjorn en Sebastiaan de bovenliggende partij in de strijd met hun tegenstanders. Verdedigend kwam VVZ amper meer in de problemen en toen VVZ een kwartier voor tijd op 3-0 kwam, was de wedstrijd op zeker gespeeld. Jordy Schimmel speelde tot dan toe een fletse partij, maar met zijn krul in de rechter kruising verschalkte hij niet alleen Pascal Kamerbeek, maar wist hij ook zijn rapportcijfer met een paar punten op te vijzelen. Hees was geknakt. Enkele uit frustratie geboren overtredingen werden “in de geest van de wedstrijd” niet met een kaart bestraft. De prima leidende scheidsrechter Vink voelde dit goed aan en toen Jordy op 5 minuten voor het einde een vrije trap snel en slim in de korte hoek schoot, besloot de scheidsrechter om ook maar af te zien van het stukje extra tijd.

Het bleek een ongelijke strijd vandaag. “Op ons eigen (veel grotere) kunstgrasveld kunnen wij veel beter uit de voeten dan op die kleine knollentuin van Hees. We winnen met 3-0″, wist John van Loen vooraf al te voorspellen.  Ali Coban (“Ik sta op jullie rechtsback, hij zal het lastig krijgen) kon geen moment zijn status van binnengehaalde verlosser waarmaken. Sterker nog, zijn directe tegenstander, Steyn Boers, schoot de 1-0 binnen. De gebroeders Schaap lieten met vlagen hun leepheid zien, maar dit alles was bij lange na niet voldoende om het de VVZ verdediging lastig te maken. En ook de keus om de 41 jarige Timo Timmer op de 35 jarige, maar super fitte Saddy de Koning te zetten leek een niet al te slimme. Kortom, op wat speldenprikjes van Hees na, was VVZ’49 heer en meester op het veld.