• U bent ingelogd als:

VVZ ’49 – Jonathan = 1-4

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Jonathan-VVZ’49 van 27 oktober was geen beste wedstrijd van VVZ’49. Het verloren uitduel (3-0) had toen misschien heel anders kunnen verlopen als Luuk de bal gewoon binnen kopt, of als de goal van Saddy wel gewoon goedgekeurd was. Maar “als…dan” wedstrijden bestaan niet. Wedstrijden verlopen zoals ze verlopen. Na afloop van de wedstrijd noteert de scheidsrechter een eindstand en daar moeten we het mee doen.

Zowel VVZ als Jonathan kampte met een gehavende selectie. De VVZ plaaggeest uit de heenwedstrijd, Darif Labardi, is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, aanvoerder Roy Versluis was geblesseerd, maar zat wel als wisselspeler op de bank en Ayoub el Hachimi noteerde vorige week zijn 5e gele kaart.

Bij VVZ missen we al enkele weken Jordy Schimmel. Hij zat wel op de bank, maar alleen voor de uiterste nood. Uzir Ilbay was geblesseerd en Stan ter Huurne moest vanwege studieverplichtingen verstek laten gaan. Daarentegen mochten we wel weer de naam van Saddy aanschouwen op het wedstrijdformulier.

En dan de wedstrijd. Net als vorige week joeg er een meer dan stevige wind over het land heen. VVZ had de eerste helft de wind mee, maar wist dit voordeel niet optimaal te benutten. Nadat Jonathan een kleine (klutsgeval voor de goal) en zeer grote (strakke voorzet gemist) kans om zeep had geholpen, kreeg VVZ iets meer greep op de wedstrijd, zonder hierin uit te blinken. Het was met vlagen slordig. Er werden verkeerde keuzes gemaakt, maar toch ook wat kansjes gecreëerd. Een voorzet van Steyn waaide over de goal en een schot van dezelfde Steyn miste kracht en precisie. Na een klein half uur spelen verdween er een schot van Floris in de ballenvanger, terwijl even daarvoor al de reclameborden naast de goal getest waren. De grootste kans voor VVZ was het eindproduct van een oogstrelende aanval. Schitterend combinatiespel tussen Bjorn, Luuk, Sebastiaan en Floris eindigde snoeihard op de paal. Wederom een hoofdstuk in de “als….dan” bundel. Het bleef 0-0.

Enkele minuten voor de rust een zeer ongelukkige samenloop in de verdediging van VVZ. Een hoge voorzet leek een gemakkelijke prooi voor Oscar.  Steyn hield vakkundig zijn lichaam tussen het gebied van Oscar en de aankomende aanvaller. Doordat de bal in de wind bleef hangen had Oscar een stapje meer nodig, en kwam in zijn sprong ongelukkig tegen Steyn aan. Een knie op het oog, Steyn op de grond en wat bloed. Na enkele minuten strompelde Steyn richting kleedkamer met een scheur in zijn ooglid. Saddy kwam voor hem in de plaats, terwijl Bjorn B. de positie van Steyn innam.

De tweede helft heeft uw verslaggever niet kunnen aanschouwen, omdat hij onderweg was naar de huisartsenpost met Steyn.  Met dat wij ons daar melden, gaf LiveUitslagen aan dat Jonathan had gescoord, maar voordat wij in de wachtkamer plaats namen, stond het alweer gelijk. Later bleek dit een wel heel kolderiek eigen doelpunt te zijn. Wachten in een wachtkamer is nooit leuk, maar helemaal niet als de telefoon nog driemaal “de verkeerde kant” op trilt. Vier doelpunten tegen. 4 hechtingen in het ooglid??..Bij terugkomst moesten we het met de geluiden uit de kantine doen.

“Jullie hebben niks gemist, het was niet best” en “wat wij de eerste helft niet goed deden, deed Jonathan de tweede helft wel goed”. “We speelden te ver terug de tweede helft” en “we zetten niet genoeg druk”. “Jonathan heeft verdiend gewonnen”. “Bij ons was het net niet, bij hun net wel”. Toch zit er in deze quotes een grote winst van dit seizoen. Er wordt bij VVZ weer over “WE” en “ONS” gesproken. Het positivisme viert de boventoon. Er wordt genoten van de jonge honden op het veld, die met hun 16,17 of 18 jaar daar toch maar mooi even staan. Tuurlijk, ze moeten nog een hoop leren, maar ze krijgen ook de kans om het te leren.

Feit blijft dat we dit seizoen tegen Jonathan geen punt gehaald hebben. Bovenin is het stuivertje wisselen. CDW is de nieuwe koploper, op één (!!) punt gevolgd door Jonathan en VVZ’49. Het kan nog alle kanten op, maar de kampioen zal met redelijk grote zekerheid uit dit trio komen.

Volgende week speelt VVZ’49 een uitwedstrijd tegen Oudewater.

VVZ’49 :

Oscar Kooij , Delano Engelhart , Kevin Schimmel , Ruben de Goede , Steyn Boers (’41 Saddy de Koning)  , Sebastiaan Kolff , Thijmen Volmer , Bjorn Frolich , Luuk Ouderdorp (Matthijs Smit) , Bjorn Bosman , Floris de Boer