• U bent ingelogd als:

Degelijke winst voor VVZ ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eind januari stond sv Houten-VVZ’49 al op de rol, maar toen gooide het winterweer c.q. de KNVB roet in het eten. Vandaag, in de herkansing, was het weer een wereld van verschil. Onder een heerlijk lentezonnetje zagen we een wedstrijd op een hobbelig veld en met niet veel kansen.

Houten werd door vele VVZ-ers gezien als een zeer lastige kluif. Thuis immers, hielden de gastheren van vandaag VVZ op 0-0, al speelde Houten toen wel driekwart van de wedstrijd met een man meer. Steyn moest toen na ruim 20 minuten spelen het veld verlaten met een rode kaart. Deze wedstrijd bracht Houten het stempel  ” één van de beste ploegen van deze competitie” . Vooral thuis, op hun eigen grasveld, halen zij klinkende overwinningen. Tot vandaag was Houten nog ongeslagen, alleen Hees en Bunnik wisten een puntje mee te smokkelen. Tot vandaag…

Er stond wat op het spel vandaag. Houten was nog in de race voor de tweede periode. Winst was nodig, elk ander resultaat was te weinig. VVZ moest natuurlijk winnen, om in ieder geval koploper Jonathan bij te houden. Hetzelfde Jonathan speelde immers uit bij nummer 4 Veenendaal (ook nog kanshebber voor periode 2) en nummer drie, CDW  ligt met 2 punten achterstand ook op de loer om toe te slaan.

De wedstrijd begon al ruim 10 minuten te laat. De scheidsrechter van dienst (dhr Stoffers) vond het niet toelaatbaar dat Oscar zwarte tape om zijn rode keeperskousen had gedraaid. De bereidwillige Houtenaren konden op de hele club, hoe graag ze ook wilde, geen rode tape vinden, maar kwamen wel met een paar zwarte kousen aan. Na de kousenwissel gaf de scheidsrechter zijn goedkeuring, en konden beide teams de gang naar het veld maken. Het veld leek er van een prima kwaliteit, maar nadat de jeugdige scheidsrechter (onderdeel van de bewierookte “talent pool” van de KNVB) voor het beginsignaal floot, bleek het toch anders. Goed voetbal zal lastig worden op dit stroeve, hobbelige en droge grasveld. Met Delano op de plek van Stan en Kevin dus centraal in de verdediging werd de afwezigheid van Stan opgevangen. De plek van de geblesseerde Jordy werd wederom ingevuld door Joey.

Het eerste kwartier was aftasten en wennen aan het veld. Het was nog slordig, de aannames matig, waardoor de voortzetting telkens vertraging opliep doordat het controleren van de bal iets meer tijd kostte. De eerste kans van VVZ kwam ook voort uit een tweetal moeizame balcontroles. Bjorn kreeg de bal op het middenveld moeilijk onder controle, maar wist net op tijd het ledere kleinood bij Sebastiaan in te leveren. Sebastiaan had de controle wat sneller, en speelde de geheel vrijstaande Floris aan welke op zijn beurt kiezelhard uithaalde. De handen van de keeper beroerde de bal nog, maar konden de gang naar het net niet voorkomen,0-1. Vier minuten later klonk er weer groen wit gejuich. Luuk leek een sprintduel om de bal te winnen, maar een sliding binnen de beruchte lijnen beroerde de bal EN Luuk zijn voet. Luuk ging neer en de keeper raapte de bal op. Het fluitje klonk, maar in plaats van een strafschop voor Luuk, gaf de scheidsrechter een indirecte vrije trap voor VVZ. De sliding bleef onbestraft, maar het feit dat de keeper de bal had opgeraapt na de sliding, werd geïnterpreteerd als terugspeelbal. De indirecte vrije trap leverde niks op. Voor de eerste mogelijkheid van Houten moesten we ruim een half uur wachten. Een foutje op de achterlijn deed de bal belanden op de rand van het VVZ strafschopgebied. Er kwam een schot, en Oscar ging al richting de rechter hoek. Tevergeefs, want het schot werd gekraakt, en dwarrelde buiten bereik van Oscar richting de doellijn. Met een attente krachtsinspanning van Kevin en Ruben werd de bal voor de lijn weg gehaald. En waar Houten treurde om dit gemis, was VVZ al weer in de aanval. Het was het schot van Bjorn (met links!!) dat op de paal belande en het was wederom Floris die de rebound in het netje deed belanden. De goed meegelopen scheidsrechter wuifde het wanhopige vlagsignaal resoluut af en wees volkomen terecht richting middenstip,0-2. De rust werd behaald met een mooie en terechte voorsprong, al kon het voetbal nog stukken beter. “De linies staan te ver van elkaar”, “we winnen te weinig afvallende ballen op het middenveld”  en “we moeten eerder en hoger druk zetten”  waren de kreten van de kenners richting het zonnige terras. Niet veel creëren, nog veel minder weggeven, maar wel met een 2-0 voorsprong naar de thee….laten we maar niet klagen.

De tweede helft was er een die te voorspellen was. Houten moest komen. VVZ kon afwachten. En zo kabbelde het eerste kwartier van de tweede helft rustig voort. Misschien wel iets te rustig, want plotseling was daar een aanval van Houten. De bal mocht over de rechterkant voorgegeven worden en toen ook nog worden ingegleden. Houten kwam uit het niets op 1-2 en begon er weer in te geloven.  Het bekende schepje werd er bovenop gegooid, waardoor het spel ook wat steviger werd. De leidsman, die tot dan toe een prima wedstrijd floot, kon het maar moeizaam bijhouden en zag enkele onbegrijpelijke overtredingen over het hooft. Toen Bjorn even later de 1-3 aantekende, honoreerde de brave borst deze keer wel het (onterechte ??) vlagsignaal van zijn assistent aan Houtense zijde. Tien minuten later flikte de vlaggenist dit nogmaals, maar het legde Houten geen windeieren. De doelpogingen van Houten waren allen een gemakkelijke prooi voor Oscar. Scoren deden de blauw witten niet meer, of toch wel? Over de gehele wedstrijd genomen wisten zij tot drie keer toe een VVZ-er te raken in het edele klokkenspel. Het was een koddig gezicht, om achtereenvolgens  Steyn, Sebastiaan en  Delano over het veld te zien huppelen om zo de boel weer te laten indalen. VVZ won verdiend van een tegenvallend Houten op een moeizaam bespeelbaar grasveld. De drie punten in de tas en het gezicht een kleurnummertje hoger, maakte deze zaterdagmiddag zeer aangenaam.

Volgende week een vrije zaterdag voor VVZ’49, een week later wacht de lastige uitwedstrijd tegen Candia’66 uit Rhenen.

VVZ’49:

Oscar Kooij, Steyn Boers, Ruben de Goede, Kevin Schimmel, Delano Engelhart (’68 Bjorn Bosman). Uzeyir Ilbay, Bjorn Frolich (’77 Thijmen Volmer), Sebastiaan Kolff, Joey van Bedum. Luuk Ouderdorp (’75 Robert Jan Schouten) , Floris de Boer

Foto’s van de wedstijd: Klik HIER

Geef een reactie