• U bent ingelogd als:

VV Maarssen VR1 heeft zondag de vierde thuisoverwinning op rij geboekt

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VV Maarssen VR1 heeft zondag de vierde thuisoverwinning op rij geboekt. Onder aanvoering van een hemels spelende Linda van der Meijden werd Rigtersbleek met 2-1 verslagen. Hierdoor stijgt de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst. De hoogste notitie ooit voor VV Maarssen in de Hoofdklasse.

 

Na de knappe (maar verloren) wedstrijd van vorige week tegen koploper Eldenia, moest VV Maarssen het vandaag opnemen tegen VV Rigtersbleek uit Enschede. De oosterlingen promoveerden twee jaar geleden naar de Hoofdklasse en presteerden daarin vorig seizoen naar behoren. Dit seizoen wil het vooralsnog niet vlotten. Voor aanvang van de wedstrijd stond de ploeg op de achtste plaats, op vier punten achterstand van Maarssen.

 

Het begin van de wedstrijd was alleraardigst. Binnen drie minuten kregen beide ploegen een goede mogelijkheid om de score te openen. De eerste was voor Maarssen, maar Marieke Baas zag haar schot in de kiem gesmoord worden door een verdedigster. De kans van Rigtersbleek ontstond door laconiek uitverdedigen van Maarssen, waarna de spits de bal hoog over het doel schoot. Ondertussen was al duidelijk geworden dat Rigtersbleek niet was gekomen om te voetballen. Bij bijna iedere keepersbal werd – op luid aandringen van de coach – de lange bal naar de sterke spits gezocht. Sowieso creëerde Rigtersbleek – behalve die kans in de 3e minuut – geen enkele kans meer in de wedstrijd. Ofschoon het spel van Maarssen naarmate de eerste helft vorderde wat minder werd, kreeg de ploeg nog wel een paar opgelegde mogelijkheden. Linda van der Meijden en Tanja van Gog (2x) vonden echter beiden de uitstekende keepster op hun weg. Ook drie vrije trappen op gevaarlijke posities leverden niks op. De beste kans kreeg Maarssen in de blessuretijd van de eerste helft. Cynthia Buis zette met een prachtige steekbal Tanja van Gog alleen voor de keepster. Die aarzelde tussen zelf schieten of afleggen. Uiteindelijk koos ze voor het laatste. De bal ging naar Lois Banda, maar die schot zonder overtuiging. In de rebound kwam Sharona Abels net een teenlengte tekort. Ruststand derhalve 0-0.

 

In de tweede helft werd Maarssen sterker en sterker. Onder leiding van de fantastisch spelende Linda van der Meijden en de weer ouderwets energiek spelende Marieke Baas, kwamen de bezoekers steeds meer onder druk. Het leverde kansen op, maar de keepster wist van geen wijken. Toen ook Marieke Baas niet wist te scoren in een één op één situatie met de keepster, leek het wel zo’n dag te worden waarin de bal er niet in mag. Tot de 67e minuut. Nico Schat onderschepte een bal achterin en Maarssen schakelde razendsnel om. Marieke Baas speelde de net ingevallen Marjolein Verkruijsse aan. Zij stond randje buitenspel, maar mocht doorgaan van de scheids. Ze kapte de bal naar binnen en ramde hem op goal. De keepster kon hem ternauwernood met haar voeten pareren, maar wie anders dan de superspits van Maarssen, Tanja van Gog, stond weer op de juiste plek om de bal binnen te schuiven: 1-0! De 12e goal alweer voor Tanja. 

In de 81e minuut zette Linda van der Meijden een kroon op haar fantastische wedstrijd. De bal belandde voor haar voeten, waarna ze van buiten de 16 snoeihard in de rechterbenedenhoek schoot. Jammer genoeg staat de goal niet op film, maar wat een heerlijke treffer: 2-0! Na de 2-0 wilde Rigtersbleek opeens wel voetballen. Het resulteerde in blessuretijd nog in de 2-1 van de sterke spits, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter Nijsen floot direct daarna het laatste fluitsignaal.

 

 

 

Geef een reactie