• U bent ingelogd als:

SCH’44 komt laat op stoom

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De pupil van de week Jelle overhandigt de bioscoopbon aan de Man of the Match, Raoul Pengel!

AFC Quick 1890 uit Amersfoort, een van de oudste amateurclubs in Nederland is zondag 4 november de tegenstander van SCH’44 Zondag 1. Het decor van de hoofdact van deze zondagmiddag is het mooie hoofdveld van SCH’44. De mooie grasmat, de muziek bij de warming-up en opzwepende tune bij de opkomst van de spelers, de vele toeschouwers en de wapperende vlaggen. Iedereen, spelers, staf en toeschouwers hebben er zin in.

En ook aan het weer zou het vandaag niet liggen. Een heerlijk zonnetje schijnt uitbundig als een toneellamp op het decor waar het duel zal gaan plaatsvinden voor de strijd om de topposities van de 2eklasse. SCH’44 straalt de allure uit van een professionele club met ambitie. Met ambitie voor de 1eklasse? Trainer van der Kooij wil nog niets horen over mogelijke promotie naar de 1e klasse: “Natuurlijk is iedereen eufories als je er 5 maakt in 30 minuten, maar daarentegen was de 1e helft aan de bal erg matig, dus we zijn nog niet zover”.

En dat was de realiteit vandaag, de 1e helft lijkt op een voorzichtig schaakspel tussen 2 teams die verdedigend meer dan prima staan. AFC Quick heeft steeds een goed antwoord op het spel van SCH. De thuisploeg wordt pas voor het eerst gevaarlijk na 22 minuten speeltijd, als Raoul Pengel hard op de uitstekende keepende sluitpost van Quick schiet.
Daarna zijn het alleen speldenprikjes in het eerste bedrijf. SCH heeft wel meer balbezit, maar komt er niet doorheen en creëert weinig kansen. En de sympathieke bezoekers uit Amersfoort? Zij kunnen geen enkele kans noteren.

Hoe anders zou de 2e helft worden, al was er in de rust wel enige tegenslag. Topscorer Mitch Maas moet geblesseerd langs de kant blijven. Daardoor neemt de op de bank begonnen Oussama Lahri de plek van Dennis de Bree over zodat Dennis naar de spitspositie van Mitch door kan schuiven. Dennis doet dat overigens meer dan goed. Nadat Erwin van der Klis zijn vrije trap in de 50steminuut net uit de kruising weggetikt ziet worden lijkt het wel of dit het startsein is voor SCH om door te schakelen naar een hogere versnelling.

Er komt meer diepgang en veel meer gevaar. De ijverige Dion de Lange, die zijn eerste basisplaats van het seizoen met beide handen aanpakt, staat aan de basis van drie prima kansen, waarbij hij bij de laatste oog in oog met de keeper de bal net naast schiet. Ook Dennis komt alleen voor de keeper, echter blijft het 0-0 en laat de openingstreffer nog altijd op zich wachten. In de 64e minuut is het dan toch eindelijk raak. Dion de Lange gaat prima door, Raoul neemt het van hem over en weet nog net het laatste zetje te geven en zo de 1-0 op het scorebord te zetten. DJ komt erin voor Giovanni en doet dat ruim 20 minuten prima. Na de verlossende 1-0 is het er op en er over en volgen de aanvallen op het doel van de bezoekers elkaar in snel tempo op.  In de 75e minuut wordt de doorgebroken Dennis de Bree binnen de 16 neergehaald, waarna Erwin de toegekende penalty onberispelijk binnen schiet, 2-0. De moegestreden Dion de Lange wordt vervangen door Kristiaan van Vliet voor de resterende 10 minuten waarin het nog even een klein feestje wordt. SCH’44 creëert kans of kans en breekt steeds makkelijker door de verdediging van Quick. Oussama komt 1 op 1 voor de keeper, echter deze trapt niet in de sleepbeweging van Oussie en voorkomt een treffer. Dan is het wederom Raoul die na een indrukwekkende sprint vanaf de middenlijn de verdedigers het nakijken geeft en de 3-0 tegen de touwen schiet. Samba! Samba! Schalt het voor de derde keer uit de speakers en daar blijft het niet bij. Even later scoort de wederom goed spelende Sven v.d. Bosch de 4-0. De 5-0 in de laatste minuut van de zeer vermakelijke tweede helft is van ongekende schoonheid als Ivo Roest een voorzet op maat geeft en Dennis de Bree deze uitstekend binnen kopt.

Het is jammer als na de wedstrijd vernomen wordt dat koploper Soest in de slotseconde van hun wedstrijd tegen Roda’23 de 1-1 wist te maken. Daardoor hebben we het behalen van de 1e periode niet in eigen hand. Soest kan over 2 weken het karwei afmaken tegen PVCV en bij winst de eerste periode veilig stellen. SCH’44 wacht de uitwedstrijd tegen Elinkwijk, die na de 8-1 nederlaag tegen het sterke Kampong ongetwijfeld getergd zal zijn.

Aankomend weekend speelt SCH niet, volgende week donderdag 15 november wel en duelleren we voor de beker tegen de Kennemers thuis op Sportpark Bijleveld, aanvang 20:00 uur.

 

Geef een reactie