• U bent ingelogd als:

SCH’44 wint ruim van sv Nieuw Utrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de onnodige nederlaag van vorige week spelen we deze zonnige zondag 21 oktober thuis, op ons mooie strak gemaaide hoofdveld. Tegenstander SV Nieuwe Utrecht heeft weliswaar nog maar 2 punten, zij hebben wel al een zwaarder programma achter de rug. Extra tintje aan de wedstrijd is dat zowel Amin Said als Raoul Pengel eerder voor Nieuw Utrecht uitkwamen.

SCH mist vandaag nog steeds de ervaren Erwin v.d. Klis, Tom v.d. Linden, Mats Bosma en Dion de Lange. De beginfase van de wedstrijd verloopt enigszins onrustig, maar toch komt SCH’44 in de 12eminuut met 1-0 voor. Raoul Pengel ontloopt de buitenspelval en geeft Mitch Maas een intikker cadeau. Even daarna komt SCH goed weg als Nieuw Utrecht de bal op de paal schiet. Vier minuten later valt een afgeslagen bal voor de voeten van Dennis de Bree. Dennis schiet prima in en zet daarmee de 2-0 op het scorebord na 16 minuten spelen. In de 24eminuut kan SCH de wedstrijd in het slot gooien als de prima spelende Dennis alleen op de keeper af komt, maar de bal rolt te ver voor zich uit om tot een schot te komen.

Nieuw Utrecht wisselt direct erna 2 spelers en scoort prompt enkele seconden daarna de aansluitingstreffer, het staat weer 2-1. Lang kan Nieuw Utrecht daar niet van genieten, want na een geweldige aanval over vele schijven is het Mitch Maas die de 3-1 binnen kopt. In de 32eminuut krijgt SCH wederom de kans om de wedstrijd in het slot in te gooien. Nadat Raoul in de sandwich komt tussen een verdediger en de keeper mag hij zelf aanleggen vanaf 11 meter. Helaas schiet Raoul naast en blijft het 3-1. Er gebeurt veel in deze 1ehelft en het duel is allerminst saai. Naast attractief voetbal van twee ploegen die willen voetballen wordt de grensrechter van Nieuw Utrecht door de prima leidende scheidsrechter weggestuurd. In de slotfase van het eerste bedrijf slalomt de snelle Raoul Pengel door de verdediging heen en scoort toch nog een fraaie 4-1. Mitch Maas maakt vlak voor rust bijna zijn hattrick. Toch was trainer van der Kooij niet tevreden: “Ik vond niet dat we de controle optimaal hadden, de tegenstander kreeg achterin bij ons te veel ruimte”.

Er gebeurde veel in de 1ehelft, maar ook de 2ehelft was niet saai. Na 1 minuut kopt Mitch net over. Nieuw Utrecht komt gevaarlijk door bij SCH aan de linkerkant en schiet op de paal. In de 50eminuut stuurt Giovanni Mitch weg, Mitch komt alleen op de keeper af en tikt na een sublieme sleep de 5-1 binnen. In de 52eminuut wordt de voorsprong middels een verdedigingsfoutje in de opbouw toch weer kleiner en scoren de bezoekers de 5-2. Daarna lukt het Nieuw Utrecht niet meer gevaarlijk te worden en krijgt SCH kans op kans om de score uit te bouwen. Mitch, Gio, Ivo en Kris, allen hadden de 6etreffer op hun schoen. Ondanks dat deze treffer uitbleef hebben vele toeschouwers een hele leuke voetbalmiddag gezien. SCH staat nu op de 3eplaats. Mitch Maas werd terecht verkozen tot Man of the Match.

Woensdag speelt SCH’44 thuis voor de KNVB beker tegen het sterke VV Montfoort, aanvang 20:00 uur.

Geef een reactie