• U bent ingelogd als:

CJVV – VV de Meern = 0-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern heeft in een matige wedstrijd een uiteindelijk vrij eenvoudige overwinning behaald tegen CJVV, dat nog in strijd verwikkeld is om weg te komen van de degradatiezone. De Meern startte met Sjors Smeulders in de spits in de plaats van de op de training geblesseerd geraakte Jesse Schuin. En ook Tom Gentenaar was weer in de basis teruggekeerd ten koste van Tim Bijl.

 

In de aanvangsfase waren er een paar kansen voor De Meern. Tom Gentenaar zag zijn schot over gaan, toen hij de bal aangespeeld kreeg uit een voorzet van Jordy Martens en een kopbal van Sjors Smeulders kon ternauwernood door de CJVV-keeper weggewerkt worden. Daarna was er een enorme kans voor de nr. 5 van CJVV toen de bal in het 5-metergebied voor zijn voeten kwam. Hij schoot de bal zo vrij als een vogel tussen de benen van onze keeper Martijn Smorenburg. Gelukkig voor De Meern sloot hij tijdig zijn benen. Het spel ging over en weer, waarbij CJVV de opbouw bij De Meern probeerde te verstoren. Voor beide doelen kwam het niet tot gevaar tot de 44e minuut. Bij een aanval en voorzet van De Meern werd Sjors Smeulders in het strafschopgebied in de rug gelopen. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip, waarna Tom Gentenaar de penalty verzilverde (0-1).

 

In de rust werd Jordy Martens gewisseld voor Christian Rodriguez. In de beginfase van de tweede helft probeerde CJVV de gelijkmaker te forceren. En was een paar keer gevaarlijk bij het De Meern-doel. Goed keeperswerk van Martijn Smorenburg voorkwam een tegentreffer. In de 68e minuut moest Lars Bootsma na een kopduel geblesseerd het veld af. Hij was te duizelig om verder te spelen. Zijn vervanger was Tim Bijl. Sjors Smeulders werd vanuit de spits naar de laatste linie gehaald en Tom Gentenaar kwam in de spits te spelen. In de slotfase werd hij vervangen door Max Versteeg, die er weer vol vuur tegenaan ging. Dat resulteerde in de blessuretijd in de verdiende 0-2. Max werd vanaf het middenveld aangespeeld, nam de bal goed aan en gaf hem precies op tijd diep op links op de daar sprintende Christian Rodriguez. Die wist wel raad met deze kans, bleef koelbloedig en schoof de bal keurig langs de keeper in de verre hoek.

 

Door deze overwinning is De Meern definitief veilig. In de 3e periode bezet het nog steeds de koppositie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Almere, dat nog kanshebber is op het kampioenschap. Voor beide teams nog volop belangen dus.

Opstelling:

Martijn Smorenburg, Trevor Mulders, Lars Bootsma (68e Tim Bijl), Remco de Smit, Tyrell Zinhagel, Kiki Kwabena Dua, Indy van de Poll, Tom Gentenaar ( 85e Max Versteeg), Roel van Wiggen, Jordy Martens (46e Christian Rodriguez), Sjors Smeulders.

Wissels: Max Versteeg, Christian Rodriquez, Tim Bijl