• U bent ingelogd als:

Gelijkspel voor VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een mooi en zonnig Sportpark van TOV ontmoeten beide clubs elkaar voor de 2e keer dit seizoen. De eerste wedstrijd op Sportpark Zonnegloren verloren de Groen-Witten na een goede 2e helft van TOV. Zal het vandaag anders gaan? Het kunstgrasveld in Baarn was erg warm wat het voetbal voor beide partijen wel wat zwaarder maakte.

VVZ ’49 en TOV begonnen beide goed aan de wedstrijd maar in de 5e minuut maakte Ruben de Goede een foutje dat direct afgestraft werd door TOV en we stonden weer achter. Gelukkig gaf Jelle Bade in de 6e minuut een lange uittrap naar Levi Parinussa die op snelheid makkelijk won van de oud-VVZ ‘er Niels van Duin en hij schoot de bal tussen de benen door van de keeper en bracht de stand weer in evenwicht.

VVZ ’49 blijf in de aanval en Jordy Schimmel wordt op randje 16 onderuit gehaald. De vrije trap neemt Jordy zelf en hij schiet de bal onberispelijk in de hoek. Wat nu ? VVZ ’49 staat opeens voor. Toch wel vreemd na de serie mindere wedstrijden maar wel lekker.

Daarna breek Levi weer door de trage verdediging van TOV, omspeelt de keeper maar schiet jammer genoeg tegen de paal. VVZ ’49 krijgt nog een aantal kansen en het had zomaar 1-4 kunnen zijn maar de kansen worden jammer genoeg niet benut. Toch weet TOV voor de rust nog de gelijkmaker te scoren en met een 2-2 stand wordt de welverdiende thee opgezocht.

De 2e helft gaat gelijk op met grote kansen voor beide teams. Tot de 75e minuut. Dan schuift de trainer Rob Zomer de linksback Yakub Ozkul een linie vooruit en laat Daniel Bada naar de laatste linie zakken.  Gelijk na deze wissel komt direct de 3-2 in het voordeel van TOV. Gaat TOV dan toch weer aan het langste eind trekken ?

Nee, want in de 86e minuut mag Ruben de Goede een vrije trap vanaf de middenlijn nemen. Ruben zoekt Saddy de Koning op en de bal komt precies goed op het hoofd van Saddy die diagonaal de verre hoek zoekt. De keeper van TOV is kansloos en dan staat toch de verdiende 3-3 op het score bord.

TOV zet de laatste minuten nog extra aan en er staat veel druk op het doel van Jelle Bade maar die weet alle inzetten te pareren met een paar wonderschone reddingen.

Een gelijkspel was het resultaat van deze voetbalmiddag. Eindelijk weer een puntje. Dit was wel nodig na de mindere serie wedstrijden van de laatste weken. Vooral Martijn Hilhorst die nu zijn 3e wedstrijd in de basis stond verdient een pluim want hij staat met een inzet te voetballen waar menigeen een voorbeeld kan nemen. Het zal voor Bjorn Bosman moeilijk worden om zijn plekje terug te verdienen want Martijn doet het erg goed op de rechtsback positie.

Volgende week spelen we thuis tegen Geinoord, de koplopper van de competitie. Als de inzet van VVZ ’49 volgende week net zo is als deze week dan weet je nooit hoe het balletje gaat rollen.

Toeschouwers : 140

Foto’s van de wedstrijd: klik hier

Opstelling VVZ ’49: Jelle Bade, Martijn Hilhorst, Kyliam Boers (43. Steyn Boers), Ruben de Goede, Yakub Ozkul (80. Cas Lunter), Daniel Bada, Jordy Schimmel (72. Delshad Sharif), Thijmen Volmer, Joey van de Bedem, Levi Parinussa, Saddy de Koning.

Reserve: Jonathan Bos.

Uw verslaggever: De Groene Balpen.