• U bent ingelogd als:

VVZ ’49 tegen Odysseus 1-4

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De ochtend kenmerkte zich door regen. De natuurgrasvelden op sportpark Zonnegloren lagen er uit. Maar op een kunstgrasveld gaat het altijd door dus om 14.30 traden het eerste elftal van VVZ ’49 en Odysseus aan op de eerste wedstrijd van de returnserie te beginnen. Bij VVZ ’49 vielen een paar wijzigingen op. Ferdi Caglayan stond op de plek van Kevin Schimmel en Joel Bade stond naast Saddy de Koning in de spits. Dit omdat het 3e vrij was en Joel altijd een aanwinst voor het 1e elftal is.
Odysseus viel vooral op door de rose sokjes die de studentikoze spelers aan hadden en die bij menig persoon langs het veld toch wel wat amoureuze gevoelens opriep. Niet iets wat je bij een mannensport als voetbal nu direct verwacht.
VVZ ’49 had meteen het betere van het spel maar in de 7e minuut wist Odysseus toch de 0-1 te scoren. Dit was toch even een dompertje voor de Groen-Witten. Hierna waren beide ploegen toch gelijkwaardig met het ene moment een beter VVZ ’49 en het andere moment een beter Odysseus. Tot de 44e minuut hielden ploegen elkaar in stand en VVZ ’49 kon diverse malen de gelijkmaker aantekenen maar Odysseus had ook kansen om verder uit te lopen hetgeen dan ook in de 44e minuut gebeurde. 1 minuut voor rust de 0-2 op het scorebord krijgen is geen fijn moment.
Na de rust startte VVZ ’49 evenwel goed met druk op de Utrechters te zetten wat resulteerde in een verkeerde terugspeelbal van een verdediger met rose sokjes. En misschien kwam het wel door de rose sokjes dat de terugspeelbal voor de keeper onhoudbaar was. 1-2.
Iedereen op sportpark Zonnegloren verwachtte toen een verdere opmars van VVZ ’49, maar dat gebeurde dus niet en 3 minuten na de aansluitingstreffer stond de 1-3 alweer op het scorebord. Na de 1-3 kon Odysseus de wedstrijd naar hun hand zetten en had VVZ ’49 niet veel meer in te brengen dan een paar schamel kansen. De 1-4 vlak voor het eindsignaal was dan ook het logische gevolg.
Een slechte dag voor VVZ ’49 die vooraf op meer gerekend hadden maar misschien moeten wij volgend seizoen ook maar eens met rose voetbalsokjes gaan voetballen. Misschien dat het helpt want vandaag werden alle doelpunten door rose sokjes gemaakt.
Volgende week spelen we uit bij de De Meern. Dit is de oude club van onze trainer Rob Zomer. Rob zal hier zeker wat willen laten zien en gezien de thuiswedstrijd moet dit ook zeker kunnen.
Dus mannen zoals een oud-voorzitter van VVZ ’49 placht te zeggen: “Kin Omhoog en Borst Vooruit” .
Deze week werd bekend dat Ton Gesgarz volgend seizoen de technische staf van VVZ ’49 gaat verlaten. Hij gaat dan bij zijn zoon Tom Gesgarz keeperstrainer-, en assistenttrainer worden bij Baarn. Wij snappen deze overstap en wensen Ton veel succes bij Baarn en wie weet in de toekomst.

Toeschouwers : 65
Opstelling VVZ’49: Jelle Bade (k), Bjorn Bosman, Ruben de Goede (a),Ferdi Caglayan, Yakup Ozkul (45. Steyn Boers), Jordy Schimmel, (45. Uzir Ilbay), Thijmen Volmer, Sharif Delshad (70. Kevin Schimmel), Levi Parinussa, Saddy de Koning, Joel Bade.
Reserves: Jonathan Bos (k)
Uw verslaggever: De Groene Balpen.