• U bent ingelogd als:

De Ruijter: “Ik hou van deze club”

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Patrick de Ruijter, op de achtergrond

Bij VV Kamerik is de kogel door de kerk. Patrick de Ruijter en de club gaan nog een jaar met elkaar verder. Volgend jaar gaat de oefenmeester het vijfde seizoen in bij de vierdeklasser. De samenwerking is nog altijd goed en dat vormt de basis voor het continueren van het dienstverband.

 

Officieel is de oefenmeester in vaste dienst, maar elk jaar evalueren VV Kamerik en Patrick de Ruijter de werkzaamheden. Na enkele gesprekken kwamen de betrokkene tot de conclusie dat er geen reden is voor het opzeggen van de verbintenis. Vorig jaar werd besloten dat beide verder met elkaar gingen in een zeer slechte periode. De ploeg had toentertijd nog niet gewonnen, maar nadien werd de stijgende lijn ingezet.

 

Dit jaar staat VV Kamerik op een zevende positie. Afgelopen weekend won de ploeg nog met 4-3 van VV De Rijnstreek. Komend weekend staat de derby met VV Linschoten voor de deur. Dan zal uitwijzen of er nog extra krachten loskomen bij het elftal na dit nieuws.

 

reactie Patrick de Ruijter

De Ruijter: “Ik hou van deze club”

Bron: Sportbeleving  Woerden

Hij zit op zijn plek bij VV Kamerik. Patrick de Ruijter gaat volgend jaar alweer zijn vijfde seizoen in. Een prestatie in een tijd waar steeds meer de waan van de dag regeert en trainers vrijwel altijd na drie jaar de deur achter zich dichttrekken. Op het gebied van trainers ontpopt hij zich steeds meer tot ‘Mister Kamerik’. Het was vorig jaar rond dezelfde periode toen VV Kamerik het contract met de oefenmeester wederom verlengde. Toentertijd had de ploeg slechts drie punten. Het is een periode die men graag doet vergeten. Een jaar later en de situatie is anders. Nu staat de ploeg op de plek waar je ze mag verwachten. Toch is de gebeurtenis overeenkomstig. “Het gemiddelde van een trainer die bij een club zit is zo’n drie jaar met uitschieters naar boven, maar ook met uitschieters naar beneden”, vertelt de oefenmeester. Intussen behoort hij tot de groep die veel langer dan drie jaar bij een vereniging zit en dat heeft er mee te maken dat hij goed bij het karakter van de club past. “Ik denk dat ik als persoon goed binnen de groep lig. Ik kan mij goed in de groep bewegen, maar ook op de juiste momenten erboven staan.”

Het gevoel dat De Ruijter bij de vereniging heeft, kan hij moeilijk uitleggen. Toch tonen zijn woorden meer dan een warme band aan. “Ik heb altijd gezegd dat VV Utrecht mijn club is. Daar ben ik opgegroeid en heb ik mijn voetbalcarrière afgesloten. Intussen is VV Kamerik dat ook geworden. Het is moeilijk uit te leggen. Ik hou van deze club. Het respect dat je krijgt van alles en iedereen. Dat is heel prettig werken.”

Na drie jaar was de club verplicht om De Ruijter in vaste dienst te nemen. Elk jaar wordt geëvalueerd. “Ook volgend jaar zullen we dat weer doen. Toch zie ik ook dan weer voldoende uitdagingen wanneer er een groot aantal A-junioren over zullen komen.” Daarnaast zal het sportcomplex op de schop gaan aangezien er de kantine een complete transformatie zal ondergaan. “Dat is toch wel een beetje improviseren, maar daar zal ik niet moeilijk over doen. Wanneer ik dan een training moet laten schieten omdat de kantine leeggehaald moet worden is dat geen probleem.

”Met de humor die hij heeft en die de spelersgroep heeft ligt hij goed in de groep. “Toch heb ik dat wel iets aangepast. Met uitjes kan ik nu ook terugtrekken en aangeven dat ze mij niet meenemen. Ik ga graag mee hoor, maar dat hoeft niet meer. Ik heb wel aandacht voor de het persoonlijke leven van mijn spelers. Iets dat aanslaat bij de spelers.” Het is de sfeer die bij VV Kamerik heerst en daar gedijt De Ruijter goed bij.

 

Foto: PR VV Kamerik