• U bent ingelogd als:

SCH’44 wint verdiend in Hooglanderveen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SCH’44 moest winnen, vooral in de wetenschap dat men t.o.v. Kampong en Soest een zwaardere tegenstander naar verwachting zou treffen. Tegenstander Hooglanderveen had zijn laatste drie wedstrijden ruim gewonnen! En in de hoop dat Elinkwijk misschien wel NVC een eerste puntenverlies zou geven.

SCH miste net als Hooglanderveen wel de nodige spelers. Vooral Kristiaan van Vliet en Dennis de Bree zijn normaliter basisspelers. Gelukkig zat Freek van Driel weer op de bank. Ook Stan van Spanjen was geblesseerd, daardoor kon Thijs Griffioen weer zijn rentree maken en deed dat prima.

Na een onwennige beginfase, beide teams konden nog geen lijn in het spel krijgen, werd het spel van SCH met de minuut beter. De omsingeling werd steeds hechter, het balbezit werd meer en meer, echter de eindpass ging steeds net fout. Daarom besloot Oussama Lahri na goed combinatievoetbal maar eens om niet een steekpass te geven maar om de trekker over te halen. De bal verdween wonderschoon onderkant lat achter de keeper van Hooglanderveen.

Daarna ging SCH op jacht naar de 2-0. Een kopbal van Thijs belandde op de lat en het was wachten op de 2-0. Maar gaandeweg richting de rust kroop de energie een beetje uit de ploeg van René van der Kooij. De enige keer dat Hooglanderveen deze middag een kans kreeg die benut werd was tien minuten voor de rust. Een voorzet laag bij de eerste paal kon er net niet worden ingetikt. Een paar tellen voor de rust kreeg een speler van Hooglanderveen een rode kaart. Dus werd de kleedkamer opgezocht met een 0-1 voorsprong en de wetenschap dat er na rust tegen tien man zou worden verder gespeeld…

Wat voetbal leuk maakt is vooral wanneer twee teams proberen een wedstrijd te winnen. De zeer sportieve wedstrijd kwam jammer genoeg zelden op gang omdat er circa dertig keer werd gefloten voor een vrije trap waarvan het publiek meestal niet begreep waarom en voor wie de vrije trap eigenlijk moest zijn. De scheidsrechter, die overigens onpartijdig was, had daarmee een onbedoelde hoofdrol. Aangezien SCH zich het meest erdoor uit het spel liet halen was de afspraak in de rust gemaakt om vooral niets meer tegen de beste man te zeggen. Deze doelstelling werd niet helemaal behaald…

Een andere doelstelling was om vooral in het eerste kwartier volle bak gas te geven om de 0-2 te forceren waardoor de wedstrijd gespeeld zou zijn. Hoe het dan mogelijk is dat binnen derstig seconden hun laatste man zo mocht indribbelen? En hoe het dan mogelijk is dat er spelers verkeerd staan bij een voorzet die er dan volgt? Uit een scrimmage kwam Hooglanderveen direct dus weer op 1-1. Wat een tegenvaller, weer helemaal opnieuw beginnen!

Na korte tijd besloot van der Kooij met drie man achterop te spelen waardoor de wedstrijd definitief gecontroleerd werd. Mede ook omdat de zijkanten nog beter bezet werden. Hooglanderveen hield tegen, SCH viel aan. Wat te prijzen viel was dat SCH vooral bleef voetballen, men ging niet pompen, maar men bleef proberen om via combinaties door de gele muur te geraken. Een aantal keer lukte dat prima. Oussama en Sjoerd Vlasman waren er dichtbij. Toch duurde het tot de 84e minuut dat Ivo Roest een mooie combinatie maakte met Sjoerd. Ivo behield uitstekend het overzicht waardoor Mitch Maas alweer zijn negende van het seizoen kon binnen tikken. Daarna waren er nog grote kansen voor Mitch en Aubrey om de score verder uit te breiden. Doordat dit niet gebeurde was het nog billen knijpen bij twee alles of niets vrije trappen van de strijdbare Hooglanderveen formatie. Echter na zeven minuten (!) blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes.
Kampong en Soest wonnen naar verwachting inderdaad hun partij, Elinkwijk speelde gelijk tegen NVC waardoor er nu echt sprake is van een top vier. Nog drie partijen te spelen voordat de winterstop zijn intrede doet. Eerst aankomende week thuis tegen Kampong, daarna uit naar het lastige Vriendenschaar en op 17 december thuis tegen Soest. Deze laatste speeldag zal zoals gebruikelijk worden voorzien van huldigingen, muziek en heerlijke erwtensoep en broodjes worst.