• U bent ingelogd als:

SCH’44 krijgt te weinig in Naarden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SCH vertrok afgelopen zondag naar Naarden om daar de strijd aan te gaan met het nog ongeslagen NVC. Bij SCH ontbraken de langdurig geblesseerden Hugo en Nils Peters en mistte men ook Freek van Driel, Stan van Spanjen en Aubrey Hoogdorp. Zij 6 – 18, wij 6 – 15, de doelstelling was duidelijk. We wilden dit recht trekken. NVC, de ploeg die pas drie goals tegen had gekregen en in het bezit van twee gevaarlijke spitsen en een aanvallende middenvelder die allemaal vanuit het centrum acteren.  Een moeilijk te bestrijden ploeg die speelt met veel passie en strijd en behoorlijk wat mensen achter de bal.

SCH was goed voorbereid en wist wat haar te doen stond, wat dan ook resulteerde in een zeer sterke eerste helft waarin het de eerste 45 minuten domineerde en controleerde. Veelvuldig balbezit, goed positiespel en met de minuut gevaarlijker wordend werd dit na een kwartier terecht beloond met de 0-1 voorsprong. Een mooie kopbal van Dennis de Bree na een perfecte voorzet van Oussama Lahri.
Onder leiding van de weer sterk spelende Erwin v.d. Klis bleef de ploeg uit Harmelen het spel maken. Heel zuur was het dat onze rots in de branding Kristiaan van Vliet al heel snel geblesseerd moest afhaken. NVC kreeg verder één kopkans die door Nick prima werd gepareerd, verder was het SCH wat de klok sloeg. In de laatste 10 minuten ging NVC iets meer druk zetten om onze opbouw te verstoren. Echter zonder resultaat.

In de rust was een ieder er zeker van dat NVC in de tweede helft veel meer druk zou willen gaan zetten. Je blijft niet achter een tegenstander aanlopen. Ook hier hadden de mannen van trainer René van der Kooij een mooi strijdplan voor, echter kon dat plan al weer snel de koelkast in…
De jonge ingevallen Dion de Lange onderschept een lange pass en wil die bal in alle rust terug koppen naar onze keeper. Echter hij mist de bal die daardoor op zijn arm valt. De scheids zag dit goed, de vrije trap was dan ook terecht. Uit het niets, tot ieders verbazing, geeft de scheidsrechter Dion vervolgens een rode kaart!? De uitleg van de scheids was dat Dion hiermee de tegenstander van een scoringskans beroofde!? Los van het feit dat er geen opzet in het spel was, was de uitleg van “een doorgebroken speler” totaal niet aan de orde als je de bal wilt terug koppen naar je keeper en per ongeluk daardoor de bal op je arm krijgt. Dion zijn timing was beroerd, maar een doorgebroken speler bewust een scoringskans ontnemen??

Hoe zuur is het dat deze vrije trap er vervolgens ook nog invliegt, in de hoek die normaliter van onze goalie is. Dan is het 1-1 en sta je met 10 man. NVC rook bloed, ging zoals verwacht volle bak druk zetten waardoor SCH met 1 man minder ineens de vrije man minder makkelijk kon vinden. Nog zuurder werd het toen Ivo in duel kwam met een aanvaller waarbij beiden vielen en er weer een dubieuze vrije trap werd gegeven. Ivo kreeg er zelfs geel voor! Wederom wist men op dezelfde wijze ook deze vrije trap binnen te schieten. De derde goal kwam voort uit een verkeerde terugspeelbal van Mitch die onderschept werd.

Ondanks de twee verliespartijen achter elkaar moeten we ons vasthouden aan het prima spel van de eerste helft. SCH had in Naarden wel heel weinig mee. Toch moeten er dan spelers opstaan die de ploeg meer op sleeptouw nemen. Lekker even een weekend vrij, dan zullen er de week erop tegen het lastige Nieuw Utrecht weer een aantal spelers terug zijn van een blessure.

We doen nog steeds mee!