• U bent ingelogd als:

SCH’44 aan kop

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Natuurlijk, er zijn pas vier wedstrijden gespeeld en we moeten nog een heel seizoen maar het is wel een mooi gezicht. Zowel Zondag 1 als Zondag 2 beide aan kop in de competitie.

Na het onnodige puntverlies van vorige week tegen PVCV liet SCH’44 zich dit keer niet verassen en wist, de tot dan toe nummer één, sc Houten met een ruime 7-0 naar huis te sturen. Joey van Bemmel ditmaal niet degene die scoorde maar was de man van de perfecte assists. “Man of the Match” Robin Gerritsen kon hierdoor tot twee keer toe overtuigend inkoppen.

Het vlaggenschip heeft nog altijd de maximale score behaald. Twaalf punten uit vier duels is het resultaat na een maandlang voetballen. Op zondagmiddag leek er wederom geen vuiltje aan de lucht te zijn na een wervelende start, maar uiteindelijk maakte de Harmelense tweedeklasser het zichzelf onnodig lastig.

Al na acht minuten stond een 2-0 voorsprong op het bord. Tot tweemaal toe was het Mitch Maas die de bal voorbij de PVC goalie wist te schieten. Een bliksemstart, maar niet een start waarbij de Harmelense ploeg heel veel garen spinde. Het spel werd minder en daarmee liet het PVC terug in de wedstrijd komen. “Ik vind inderdaad dat we het onszelf lastig hebben gemaakt. Misschien was het begin ook wel te gemakkelijk”, vertelt trainer Rene van der Kooij.

Het krachtsverschil was duidelijk aanwezig tijdens het duel. SCH ’44 was veel beter dan de Utrechtse opponent. Door persoonlijke fouten konden de Utrechters terugkomen en dat gebeurde ook nadat Nick Mansveld een strafschop veroorzaakte en deze ook werd benut. Nadat SCH ’44 op een 3-1 voorsprong was gekomen liet men de tegenstander nogmaals terugkomen. “We hebben het soms wel een beetje laten lopen. Vooral verdedigend hebben we minder weg moeten geven. Wij hebben het op ons geweten dat ze twee keer scoren”, aldus de oefenmeester.

Uiteindelijk werd de ploeg in het zadel geholpen door de vroege treffers. De effectiviteit was groot getuige de eerste twee kansen die tot doelpunt gepromoveerd werden. “Dat gebeurt ons niet vaak. Vandaag stonden er ook veel mensen langs de kant. Iedereen heeft het erover hoe leuk voetbal we spelen. Ik vond de ploeg wat lamgeslagen. Het mag allemaal wat frivoler en losser. Misschien dat ze zichzelf druk op leggen, dat hoop ik want dat is alleen maar een goed iets, maar van ons kom die druk niet.”

Het zijn de kritische noten in de kantlijn van een verder solide overwinning. “Joh, als je niet zo goed speelt en er nog vijf maakt. Zo moet je ook kijken. Het is goed zo, we hebben nog altijd de maximale score”, toont Van der Kooij zich al met al een tevreden coach.

Vanwege het prachtige weer was “Vriend van SCH’44” Jason Bouwman uitgenodigd om de zondagmiddag van muzikaal vermaak te voorzien. Direct na het laatste fluitsignaal van de arbiter begon Bouwman met zingen en dat paste goed bij het resultaat van de wedstrijd. Het vernieuwde terras zat goed vol. Zelfs clubiconen van PVCV en vv De Meern wisten de weg naar Harmelen te vinden om samen met de supporters, selectiespelers van Z1 & Z2, staf  en bestuur van SCH’44 van deze heerlijke middag te genieten.

Volgende week om 14.00 uur uit bij Weesp. Natuurlijk hopen we alle supporters ook daar weer te mogen ontmoeten.

Bron: Sportbeleving Woerden