• U bent ingelogd als:

FC Utrecht – FC Twente 3-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: 030.nl/vak P

Het was rumoerig in een overvol Galgenwaard, liefst drieduizend schoolkinderen bevolkten het Utrechtse stadion in het thuisduel tegen FC Twente. ,,Ik hoop dat er gescoord gaat worden, dan wordt het geduld van al die kids beloond,’’ zei ik in de rust tegen mijn buurman op Vak P, terwijl naast me tal van jochies probeerden zich te vermaken met papieren vliegtuigjes die uit het programmablad waren vervaardigd.

 

FC Utrecht bediende me na rust op mijn wenken, het rumoerige Galgenwaard ontplofte liefst drie keer bij de treffers van Gyrano Kerk, Nacer Barazite en Richairo Zivkovic. De laatste twee mochten zoals tegen Willem II ook het geval was niet in de basis beginnen. Maar hun invalbeurt mocht er zijn, ze zetten het jeugdige publiek in vuur en vlam. En bewezen meteen dat FC Utrecht over een ijzersterke bank beschikt.

 

Er wachten nog vier pikante potjes voordat de nacompetitie begint. Pikant omdat FC Utrecht nog een belangrijke rol kan spelen in de strijd om de landstitel en om degradatie. Te beginnen zondag in De Kuip wanneer Feyenoord, nog net koploper, als gastheer fungeert. Gaat de formatie van Erik ten Hag daar Ajax een handje helpen richting de landstitel door de Rotterdammers beentje te lichten? Of zal de nog levende  Utrechtse sympathie richting ‘onze’ Dirkie Kuyt en diens teamgenoten meespelen?

 

Dan volgt een week later de thuiswedstrijd tegen Roda JC en de Limburgers zijn in een verwoed gevecht gewikkeld tegen de rode lantaarn. FC Utrecht wil natuurlijk richting de nacompetitie geen extra risico’s op blessures lopen maar daarnaast ook de vierde plek vasthouden die veel extra geld oplevert. Het thuisduel tegen Vitesse kan over twee weken een rechtstreekse strijd om die begeerde vierde plaats opleveren, maar misschien is de Domstedelijke formatie dan al in veilige haven.

 

Hoe dan ook, deze Engelse week heeft FC Utrecht het optimale resultaat van negen uit drie opgeleverd, hetgeen een compliment inhoudt voor de fysieke en mentale weerbaarheid van de ploeg. Tegen Twente stond het elftal als een huis, met twee uitblinkende invallers in de hoofdrol. Maar volgens de kenners op Vak P had de prijs voor de meest prominente speler niet aan Barazite (hoe goed hij ook inviel) ten deel moeten vallen aan doelman David Jensen die met cruciale reddingen de nul vasthield.