• U bent ingelogd als:

JSV Nieuwegein (zat) niet langs Aalsmeer

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Door: Ton Huis in ‘t Veld

De wedstrijd tegen de FC Aalsmeer heeft niet dat resultaat gebracht waar vooraf op was gehoopt. Erger nog, het gelijke spel bracht de ploeg weliswaar een gedeelde laatste plaats op met VVZ’49 maar de achterstand op de ploegen daarboven werd groter door de winstpartijen van  zowel Geinoord als Zwaluwen’30.  Zij  pakten de volle winst zodat de achterstand van JSV op plaats 12(recht op p/d wedstrijden) zeven punten bedraagt. Het geloof in het ontsnappen aan degradatie wordt met de week moeilijker maar zolang zaken niet definitief zijn is er hoop.

Met een weer wisselende samenstelling (Ferdi Vrede, Jonathan Mehrez en Carinho de Miranda in de basis) begon JSV aan de wedstrijd. Al snel bleek de tactiek van Aalsmeer door van achteruit lange ballen te spelen richting snelle buitenspelers. In het eerste half uur deden zich geen noemenswaardige kansen voor ofschoon een terugspeelbal van een Aalsmeer verdediger in de 8e minuut zomaar de 1-0 voor JSV had kunnen betekenen. Helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Kleinere kansen deden zich voor via o.a. Carinho en Martijn. Pal voor rust verspeelde Vernon achterin de bal en kon een aanvaller alleen afgaan op Pascal Florie. In de een tegen een situatie bleef Pascal echter de situatie meester.

Direct aan het begin van de tweede helft kreeg JSV toch weer een dreun te verwerken. Uit een voorzet van Aalsmeer greep Pascal Florie volkomen mis en kon een speler van Aalsmeer de 0-1 laten aantekenen. Zo hier en daar ontstonden wat irritaties en de scheidsrechter bestrafte niet de overtredingen doch gaf gele kaarten aan spelers die zich daar aan ergerden. Met nog 20 minuten te spelen werden tegelijkertijd drie wissels toegepast. Jonathan Mehrez, Vernon Vorswijk en Ferdi Vrede ruimden het veld en  werden vervangen door Michiel van de Valk, Tamer Ugur en Sulaiman Alkani. De laatste had pech toen kort erop zijn kopbal de lat trof. JSV stevende weer af op een nederlaag doch in de 40e minuut werd in eerste instantie een handsbal in de 16-meter van Aalsmeer weggewuifd door de scheidsrechter maar een overtreding op Daan van de Valk werd wel gehonoreerd met een strafschop. Onberispelijk joeg Wesley Vaes de bal in de bovenhoek 1-1.

In de resterende tijd kwam er geen wijziging meer in de stand en moesten de spelers vernemen dat het behaalde gelijkspel geen zoden aan de dijk had gezet. Zoals al eerder gemeld  blijft er hoop zolang er niets definitief is ook al wordt die hoop met de week minder.

Volgende week op naar Hoorn voor de confrontatie met Zwaluwen ’30.