• U bent ingelogd als:

Nieuwe nederlaag voor de Meern tegen SJC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De 3-2 nederlaag bij SJC in Noordwijk heeft De Meern op de voorlaatste plaats gebracht in de Hoofdklasse A. Het lukte niet om een eind te maken aan een matige seizoenstart. Lange tijd zag het er ondanks een vroege achterstand goed uit en leidde de ploeg van Rob Zomer comfortabel en verdiend met 1-2. Maar nadat Kesly den Haag in 63ste minuut oog in oog met de SJC-doelman de beslissing niet kon forceren, zakte De Meern door de knieën. Via twee doelpunten in het laatste kwartier wist SJC de punten alsnog in eigen huis te houden.


Voor het eerst dit seizoen kon De Meern weer beschikken over Redouan El Yakoubi als basisspeler, wat ten koste ging van Tom van der Linden. Daar stond tegen over dat Trevor Mulders vanwege een kuitblessure niet kon spelen, Steve Blokland speelde daarom rechtsachter. Hakan Yasar kreeg de voorkeur boven Lejon Cats op linksachter. Voor het overige de vertrouwde namen binnen lijnen.

 

De wedstrijd was amper begonnen en Taner Memili kon de bal al uit het net halen. Een vloeiende aanval over rechts bracht de rechtermiddenvelder van SJC op de achterlijn. Zijn voorzet op maat werd door Sten Goosen strak ingekopt achter de kansloze Memili. Nadat De Meern van de eerste schrik bekomen was, trokken de oranjehemden de wedstrijd naar zich toe. Met verzorgd voetbal werd SJC langzaam maar zeker teruggedrongen op hun eigen helft. De gelijkmaker kwam daarom ook niet geheel onverwacht. Gokhan Yasar werd tijdens het wegdraaien in het strafschopgebied neergehaald. Hij benutte de strafschop zelf op onberispelijke wijze: 1-1.

 

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Het meeste balbezit was voor De Meern en het fysiek sterke SJC kon met lange ballen niet tot grote kansen komen. In de 58ste minuut kwam De Meern op de 1-2 voorsprong. Hakan Yasar vond zijn broer Gokhan, die op zijn karakteristieke manier in het strafschopgebied de bal goed meenam, om zijn as draaide en de bal hard in de verre hoek schoot.

 

Nog geen 3 minuten later lag de bal weer op de stip. Ditmaal bij De Meern, nadat de bal van dichtbij tegen de arm van de liggende Irak Asad werd geschoten. Taner Memili stopte de strafschop met een knappe redding en kon daarmee de gelijkmaker voorkomen. Direct daarna kon Kesly den Haag de wedstrijd in het slot gooien, maar oog in oog met de SJC-doelman was zijn inzet te mager om de 1-3 op het scorebord te zetten.

 

Het leek alsof de voorsprong een verlammende werking had op het combinatievoetbal van De Meern. Veelvuldig en snel balverlies van de Merenezen bracht SJC het initiatief in de wedstrijd. Met hoge ballen op de lange spitsen ging SJC op zoek naar de gelijkmaker. Met name Hakan Yasar had het verdedigend erg lastig, maar ook de kopsterke spitsen waren moeilijk te bespelen door Joris van Rooijen en Irak Asad. Hoewel de dreiging er weldegelijk was, werden er weinig grote kansen weggegeven. Tot aan de 75ste minuut. De 2-2 kwam opnieuw via de rechterflank van SJC en leek een kopie van de eerste goal. Sten Goosen kon koppend zijn tweede doelpunt scoren.

 

Met nog een kwartier te spelen kon het alle kanten op. De opportunistische aanvallen van SJC werden niet omgezet in grote kansen en De Meern kon niet meer de kracht en finesse opbrengen om van de geboden ruimte te profiteren. De beslissing viel uiteindelijk 2 minuten voor tijd. Irak Asad hield bij een verdedigende actie zijn arm dermate hoog, dat de scheidsrechter een strafschop toekende toen Irak van dichtbij de bal er tegenaan kreeg. Mike Verhoek benutte deze tweede penalty voor SJC en werd daardoor de matchwinner.

 

Vlak na het eindsignaal was er nog een rode kaart voor Irak Asad vanwege aanmerkingen op de leiding. Hij kan daarom volgende week niet meedoen wanneer De Meern thuis tegen Heerenveen aantreedt. Heerenveen heeft na 8 wedstrijden 1 punt meer. Op basis van het spel in het eerste uur moet een goed resultaat mogelijk zijn, maar de kwetsbaarheid achterin zal eruit moeten. Gemiddeld meer dan 2 tegendoelpunten per wedstrijd op dit niveau, is simpelweg te veel.

 

Laurens Zandbelt

 

 

4’ 1-0 Sten Goosen

34’ 1-1 Gokhan Yasar

58’ 1-2 Gokhan Yasar

75’ 2-2 Sten Goosen

88’ 302 Mike Verhoek

 

De Meern: Taner Memili, Steve Blokland, Irak Asad (89’ Lejon Cats), Joris van Rooijen, Hakan Yasar, Rick Kruijs, Kesly den Haag, Redouan El Yakoubi, Bob Verweij, Anis Ziani (64’ Eddy Vorm), Gokhan Yasar