• U bent ingelogd als:

3-punter voor De Meern: Blauw Geel ‘38/JUMBO-VV De Meern 1-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

HALLO…..JUMBO! Zeg je Veghel, dan zeg je Jumbo. Veghel ademt Jumbo, familiebedrijf Van Eerd bestiert dit bedrijf al vanaf de oprichting en voorziet veel inwoners van Veghel al heel lang van een belegde boterham. En niet alleen in Veghel, 60.000 mensen in Nederland staan op de loonlijst van deze nummer 2 supermarktketen. Los daarvan is men eigenaar van een golfbaan, een aantal golfwinkels, een raceteam, heel veel onroerend goed en…..hoofdsponsor van Blauw Geel ’38. Plaats van handeling was dus Veghel, ruim 70km rijden vanaf De Meern en dat is een makkie in vergelijking met de 200km naar Be Quick 1887 van de week ervoor. Dat Blauw Geel ’38 opgericht is in 1938 mag geen verrassing heten, het is een mooie club met 8 velden en ruim 1600 leden. Een prachtig complex met een hele fraaie kantine en dito barpersoneel….Het aantal dames achter de bar was hoog(staand) en dat zal ongetwijfeld een positieve impuls aan de omzet geven. Alleen de muziek, zowel binnen als buiten, stond ingesteld op het volume voor doven en slechthorenden, wat een herrie zeg….Radio M had een grote uitdaging om de voorbeschouwing verstaanbaar de ether in te gooien. Vorig seizoen was Blauw Geel ’38 kampioen geworden in de hoofdklasse waardoor zij dit jaar het niveau van de 3e divisie mochten gaan ervaren. Met 10 punten uit 8 wedstrijden stonden zij er wat beter voor dan wij, maar wij waren in de “winning mood”, al 3 wedstrijden op rij waren we ongeslagen dus het vertrouwen was groot.

 

Het was een druiligere zondag waarbij de lichten op het hoofdveld al vroeg ontstoken moesten worden. Het woord miezerig is wellicht een understatement, af en toe kwam de regen met bakken uit de hemel, gelukkig zaten wij hoog en droog op de overdekte tribune. Onze selectie was gelijk aan die van vorige week, Rick Hauwert en Hakan Yasar waren nog geblesseerd en daarom mochten dezelfde 11 namen de (kunstgras)wei in als vorige week. Om half 3 fluit scheidsrechter Witlox voor het begin van de wedstrijd en na een paar minuten is het goed storen van Zakaria El Bennay die ons het eerste kansje oplevert. De corner die hierop volgt wordt slecht genomen door Fathi Ben Ahmed, het was opvallend dat er vandaag meerdere corners slecht werden genomen door verschillende spelers. Een paar minuten later dan een aanval van Blauw Geel. De voorzet komt vanaf rechts, de spits komt voor Tom Waltman maar kopt gelukkig over. De eerste 10 minuten duidelijk voor onze tegenstander, wij kunnen de bal geen 5 seconden in de ploeg houden en daarom hebben zij veruit het meeste balbezit. Echter, niet de eerste keer dit seizoen…..weten wij vanuit het niets te scoren! Een geniale steekbal van Anis Ziani bereikt Kesly den Haag. Hij wurmt zich langs een drietal tegenstanders tot hij vrij op de keeper af kan lopen. Heel beheerst schuift hij de bal binnen en leiden wij met 1-0. Vanaf dit moment gaat het spel wat meer op en neer. In de 18e minuut weer een kans voor Blauw Geel, maar het schot gaat over. Een paar minuten later dan weer een prachtige aanval van ons over rechts, maar de voorzet van Rychto Lawalata is net te scherp voor Kesly den Haag, waardoor het 1-0 voor ons blijft. Maar niet voor lang…..in de 23e minuut is het wederom een prachtige pass van Anis Ziani die Kesly den Haag alleen voor de keeper zet. Met een geniaal lobje weet hij de keeper van Blauw Geel te verschalken en staan we met 2-0 voor. Wat een goede voetballer is die Kesly toch, de klasse druipt er vanaf.

 

Helaas wordt het kort daarna alweer 1-2. Lennard van den Brink krijgt de bal ongelukkig tegen zijn hand en de scheidsrechter besluit hiervoor een penalty te geven. Scheidsrechter Witlox floot weliswaar verder een hele goede wedstrijd, maar dit vond ik wel heel zwaar gestraft. Joey Elstern weet wel raad met dit buitenkansje en brengt Blauw Geel terug in de wedstrijd. In deze fase hebben wij het moeilijk. Zo krijgt Blauw Geel een grote kans die Joey Swanink in 2e instantie kan redden en valt een dieptepass over onze verdediging, maar is het wederom Joey Swanink die de spits belemmert te scoren. Het is toch wel erg prettig om zo’n betrouwbare sluitpost als Joey te hebben, want met name vorig seizoen ging de hartslag wel erg vaak omhoog als onze keeper in het spel betrokken werd. In de 34e minuut krijgt Rychto Lawalata dan een gele kaart voor het wegtrappen van de bal. Een ontzettend domme en onnodige actie van hem, maar gelukkig verder zonder consequenties. Vlak voor rust dan nog een prachtige aanval van ons, ik telde hem over 7 schijven waarbij Blauw Geel de voorzet van rechts met moeite tot corner kan verwerken. Deze wordt wederom slecht genomen en zo gaan we met een 1-2 ruststand richting kantine om te luisteren naar de Golden Earring met de volumeknop op 10. Alleen Joop Zoutenbier zingt luidkeels mee…..

 

Beide teams komen ongewijzigd uit de kleedkamer en net zoals vorige week komt onze tegenstander daar duidelijker beter uit dan wij. Vanaf het begin staan we onder druk, we kunnen de bal wederom nauwelijks in de ploeg houden en als het zo doorgaat is het wachten op de gelijkmaker. Uiteindelijk weten we stand te houden en kunnen ons na een kwartier in de 2e helft onder de druk uitvoetballen. Vanaf de 68e minuut krijgen we dan 4 corners op rij. De keeper is steeds niets zeker en kan een aantal keren met moeite de bal wegstompen. Na de 4e counter dan een razendsnelle counter van Blauw Geel die eindigt vlak voor de neus van Joey. Met een uiterste krachtinspanning kan hij de bal nog net van de voet van de spits wegtikken die als een stervende zwaan ter aarde stort. Gelukkig trapt de scheidsrechter hier niet in, het was ook een prima actie van Joey en uiteindelijk dus ook van scheidsrechter Witlox. Het spel gaat nu op een neer waarbij we weinig weggeven, het zijn met name de goede intercepties van  Lennard van den Brink die in deze fase de aanvallen van Blauw Geel onschadelijk maken.

 

Een kwartier voor tijd dan een goede actie van Zakaria El Bennay die op snelheid zijn tegenstanders klopt, maar zijn schot gaat over. En kort daarna een prachtige aanval van Blauw Geel, maar vanaf een meter of 9 voor ons doel weten zij de bal over te schieten. Dit was waarschijnlijk de beste kans van de wedstrijd, maar gelukkig voor ons levert dit geen treffer op. Even later kan Mark den Hartogh uithalen na een afgeslagen corner, maar via een kluts op de lijn treft deze bal geen doel. Ondertussen is Fathi Ben Ahmed vervangen door Giovanni Nicolaas en Rychto Lawalata door Tobias Elmensdorp en zitten we in de 80e minuut. Op onze eigen helft komt Lejon Cats aan de bal. Lejon was vorige week nog de beste man aan Meern-zijde, maar speelde vandaag niet best. Tot de 80e minuut aanbreekt……met een lange rush vanaf eigen helft passeert hij de ene na de andere speler van Blauw Wit en geeft een prima voorzet die zo ingelopen kan worden door Zakaria El Bennay. Het AD doet Lejon tekort door deze actie toe te schrijven aan Jordi Stins (die niet eens bij de selectie zat…..), maar dit is wel de bevrijdende treffer. Kort daarna een prachtige actie van Kesly die alleen gestuit kan worden met een overtreding en gele kaart. Even later hebben we het geluk aan onze zijde als de scheidsrechter een handsbal van Stevie Blokland in ons strafschopgebied over het hoofd ziet. Ondertussen speelt Blauw Geel alles of niets en krijgen wij grote counterkansen. 3 minuten voor tijd krijgt Kesly den Haag dan een verdiende publiekswissel van trainer Joël Titaley. Onder luid applaus van de ongeveer 15 VV De Meern supporters verlaat hij het veld. Daarna redt Lennard den Brink nog een bal van de lijn en kan Anis Zanis (die ook weer uitstekend speelde) een counter van ons net niet doeltreffend afronden. En als er dan na een aantal minuten blessuretijd wordt afgefloten is de overwinning een feit. Een verdiende en hele belangrijke overwinning voor onze oranjehemden.

 

Na afloop blijkt dat we niet de enige ploeg onderin zijn die punten gepakt heeft, maar feit is ook dat we weer wat dichter naar de middenmoot toe gekropen zijn. En niet te vergeten, we zijn al 4 wedstrijden op rij ongeslagen, we spelen veel beter voetbal dan de eerste wedstrijden van het seizoen en we zitten dus in een goede fase. Hopelijk kunnen we dit nog even vasthouden. A.s. zondag wacht de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk om 14.00 uur, deze ploeg heeft zondag thuis maar liefst met 3-0 verloren van OFC en staat 6e met 16 punten uit 9 wedstrijden. Met een voldaan gevoel en 3 punten in de tas verlaten we Veghel. DAAAAAAAG……JUMBO!

 

 

Door: Edwin Ebskamp

’12 0-1 Kesly den Haag

’23 0-2 Kesly den Haag

’26 1-2 Joey Elstern

’80 1-3 Zakaria El Bennay

 

De Meern: Joey Swanink, , Rychto Lawalata (’80 Tobias Elmensdorp), Lejon Cats, Steve Blokland,  Mark den Hartogh, Lennard van den Brink, Anis Ziani, Tom Waltman, Fathi Ben Ahmed (’79 Giovanni Nicolaas) , Kesly den Haag (’87 Sven van Doorn), Zakaria El Bennay

 

Gelukkig hebben we de beelden nog: