• U bent ingelogd als:

2 penalty’s doen De Meern de das om: De Meern-UNA 0-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 19 november waren wij de gastheer van de koploper in de 3e divisie B. UNA uit Zeelst, vallend onder de gemeente Veldhoven, kwam op bezoek. Na een uitstekende reeks van onze oranjehemden was de verwachting dat dit toch andere koek zou worden. Immers, samen met Jong Vitesse lijkt UNA erboven uit te steken dit seizoen. Dat UNA alleen aan kop stond was met name te danken aan Jong Vitesse dat soms onverklaarbare steken laat vallen, want in een rechtstreeks duel met Jong Vitesse werd UNA een aantal weken geleden nog met 5-0 kansloos van de mat gespeeld. Maar dat wij vandaag een goede ploeg tegen ons zouden krijgen dat was wel duidelijk.

 

We moesten het vandaag doen zonder Mark den Hartogh die na zijn 2 gele kaarten bij Hercules geschorst was. In zijn plaats speelde Sven van Doorn die na een aantal wedstrijden met nauwelijks speelminuten eindelijk beloond werd voor zijn geduld en trainingsarbeid. Toen ik het wedstrijdformulier onder ogen kreeg stond Stevie Blokland nog in de basis, maar toen de teams het veld opkwamen was hij er niet bij. Hij bleek al last te hebben van een blessure en in de warming-up werd duidelijk dat het niet ging lukken waardoor Fouad Dahmani in de basis mocht beginnen. Daarnaast was door de afwezigheid van Mark de 23-jarige Lejon Cats gebombardeerd tot aanvoerder, leuk voor hem!

 

Iets voor 2-en zitten beide tribunes al aardig vol, waarbij de Brabantse accenten niet van de lucht zijn. Keurige supporters die voornamelijk van zich doen spreken middels een koebel die regelmatig klinkt op de hoofdtribune. Dit brengt ons op het idee één van onze trouwe supporters voortaan standaard zo’n ding om zijn nek te hangen, nu moet Joop Zoutenbier dat alleen zelf nog willen… Als beide teams het veld opkomen horen we gelukkig weer het vertrouwde aftellen door de speakers en onze bekende opzwepende muziek. Gelukkig is de “buren-maatregel” weer teruggedraaid door het bestuur en zal de buurt deze 1,5 minuut vast wel overleven 1 keer per 2 weken.

 

Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Tunnissen voor het begin van de wedstrijd. Hij wordt vandaag o.a. geassisteerd door mevrouw B.H.P. Bussum-Scheffers en die kennen we inmiddels… Ook bij de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk had ze het haar in een paardenstaart gedaan om maar goed zicht op het spel te kunnen houden. Het begin van de wedstrijd is een beetje aftasten, waarbij UNA het balbezit heeft en makkelijker combineert dan wij doen. Wat dat betreft kun je al snel zien dat UNA gewoon een hele goede en degelijke ploeg is met allemaal goede voetballers. Er zijn weinig kansen te noteren, het duurt tot de 16e minuut voordat UNA een eerste schotje kan lossen op Joey. In deze fase mag Giovanni Nicolaas blij zijn dat de scheidsrechter hem spaart en geen geel geeft na een paar onhandige overtredingen. Als wij in balbezit zijn spelen we de bal alweer snel diep, maar mede door de wind zijn deze ballen allemaal te hard en kunnen we de bal nauwelijks in de ploeg houden.

 

In de 22e minuut dan een grotere kans voor UNA, maar ook deze treft geen doel. In de 27e minuut krijgen we dan een vrije trap op een mooie afstand, maar dit levert weinig op. Gelijk daarna dan een schot van Zakaria dat naast gaat. Ondertussen krijgt Fouad Dahmani een terechte gele kaart voor vasthouden en is het geen spectaculaire wedstrijd. Tot de 32e minuut, als Anis Ziani een prachtige pass geeft op Fouad Dahmani. Deze neemt de bal mooi aan en staat alleen voor de keeper van UNA. Hij heeft de hoek voor het uitzoeken, maar de keeper kan heel goed redding brengen. Achteraf bleek dit de grootste kans van de wedstrijd te zijn geweest, deze had er ook echt in gemoeten maar helaas. De keeper van UNA maakte sowieso wel indruk. Een imposante verschijning, rustig aan de bal en aan alles kon je merken dat dit een keeper was die punten voor de ploeg pakt. We staan verdedigend goed, waarbij met name Sven van Doorn een hele sterke wedstrijd speelt. UNA heeft het meeste balbezit, maar kan evenals ons nauwelijks kansen creëren en daarmee is het eigenlijk een saaie wedstrijd.

 

En dan hebben we pech in de 37e minuut van de wedstrijd als Tobias Elemensdorp de bal ongelukkig tegen zijn hand krijgt. De meningen waren erover verdeeld, ik kon billijken dat scheidsrechter Tunnissen hier een penalty voor gaf. Helaas komen we hierdoor op een 1-0 achterstand, Brian Boogers schiet onberispelijk binnen. En met deze stand gaan we ook rusten. Hopelijk dit keer Ranja en geen thee voor onze oranjehemden zodat ze beter uit de kleedkamer komen dan de afgelopen weken.

 

Zonder wissels wordt begonnen aan de 2e helft. Het regent inmiddels pijpenstelen en na 8 minuten schiet UNA vanaf een meter of 35 op het doel waar Joey in 2 instanties redding kan brengen. En verder is het ronduit saai. UNA speelt rond, wij kunnen geen vuist maken en zeker Kesly den Haag staat tegen een overmacht aan verdedigers en kan weinig uitrichten. Als er dan een hoogtepuntje genoemd mag worden is het de panna van Fouad Dahmani bij een speler van UNA. In de 62e minuut dan eindelijk weer een kansje voor ons. Een goede actie van Zakaria El Bennay stelt Kesly den Haag in staat te schieten, maar zijn schot(je) gaat naast het doel. Gelijk daarna kan Fouad gaan douchen en kan Rick Hauwert na blessureleed zijn rentree maken. En kort daarna slaat het noodlot weer toe voor ons. Tobias Elmensdorp maakt een overtreding in ons strafschopgebied en wederom is de scheidsrechter onverbiddelijk en geeft UNA een strafschop. Ook hierover zijn de meningen weer verdeeld, maar kon ik begrijpen dat hij de penalty gaf. Dit keer is het Nick Tielemans die Joey Swanink kansloos laat en zo staan we met 2-0 achter.

 

Na deze fase verwacht je een alles-of-niets offensief, maar dat gebeurt niet. Of we het niet durven of niet kunnen….ik weet het niet, maar UNA kan de wedstrijd simpel uitspelen. 5 minuten voor tijd dan nog 1 gevaarlijk moment van UNA. Een vrije trap op 18 meter van het doel kan door Joey niet klem worden gepakt, maar gelukkig is de rebound voor ons en kunnen we de bal wegwerken. En zo kruipt de wedstrijd naar het einde en als er dan afgefloten wordt voor het einde van de wedstrijd is onze goede reeks gebroken door dit 2-0 verlies.

 

Als we na afloop onze wonden likken, is de conclusie redelijk simpel. Een wedstrijd waarin de grootste kans voor ons was in de 32e minuut voor Fouad, verder nauwelijks kansen voor beide ploegen. UNA speelde zakelijk en had het geluk aan haar zijde met 2 penalty’s, maar verder was het geen wedstrijd die de boeken in zal gaan als “spectaculair”. Als de spelers na afloop de kantine indruppelen waan ik mij even in een motorhome. Alle spelers van UNA zijn uitgerust met een hip leren jack. Van die dingen die je ook tegenkomt in de Regulierdwarstraat (heb ik van horen zeggen….), nu nog een leren broek erbij zonder stof bij de billen en het is helemaal áf. Maar goed, zij gaan wel met 3 punten de motor op en pakken ook nog eens de eerste periodetitel. Wij zullen de punten tegen andere ploegen moeten pakken. Volgende week is daarbij al cruciaal als we richting Naaldwijk reizen. We gaan dan op bezoek bij Westlandia dat slechts 1 puntje achter ons staat. We zijn al meerdere keren op dit fraaie complex geweest waar Edwin Grunzholz de trainer is. Aanvang is 14.00 uur op Sportpark De Hoge Bomen.

 

Edwin Ebskamp

 

’37 0-1 Brian Boogers

’69 0-2 Nick Tielemans

 

De Meern: Joey Swanink, Tobias Elmensdorp, Lejon Cats, Sven van Doorn (’80 Hakan Yasar), Lennard van den Brink, Fouad Dahmani (’63 Rick Hauwert), Anis Ziani, Tom Waltman, Giovanni Nicolaas, Kesly den Haag, Zakaria El Bennay